2017 i ord og billeder - del 2

Ugens madplan

41f73235-5bc7-4578-8ef2-1a883e64b057

Jeg ved ikke om det bliver et fast indlæg på bloggen med ugens madplan, men jeg søger ofte inspiration til ugens menu hos andre, fordi det altså er virkelig nemt at køre rundt i de samme 6-7 retter, så jeg tænkte, at jeg også ville dele vores. Jeg tænker flere ting ind i vores madplan – selvfølgelig Carl-Emil, så det er børnevenligt og noget, som han også kan lide. Lily Sofia har jeg stadig lavet seperat mos til, og hvis vi så får noget sovs, hakkekød eller andet hun kan gumle i, så får hun lidt af det også. Det bliver nu rart, når vi alle kan spise det samme 🙂

Derudover kigger jeg altid i tilbudsaviserne, hvor jeg handler. Jeg prøver som udgangspunkt at handle ind en gang i ugen, da det virkelig har sparet mig mange penge. Ind i mellem skal vi lige afsted efter nogle småting, men det er mest, hvis lysten til noget bestemt lige melder sig. Jeg tager udgangspunkt i, hvad vi har i fryseren af kød, for vi har som regel altid forskellig kylling og hakket oksekød – og så prøver jeg at lave retter, hvor vi kan få brugt de grøntsager, som jeg har handlet ind og ikke fået brugt det hele af. Så det bliver virkelig til minimalt med madspild, og det har jeg det rigtig godt med. Hvis der er en lille portion mad tilbage fra aftensmaden, fryser jeg det altid ned, så vi har til en gang, hvor en af os er alene hjemme eller også spiser jeg det til frokost dagen efter. Jeg prøver at få en fiskedag i ugen og ellers variere retterne med kartofler, brød, pasta og ris.

Nogle uger er ‘reste-uger’ hvis vi lige pludselig har en masse bøtter med mad i fryseren. Her på det sidste har vi fået tømt godt ud, så nu kan vi godt fylde lidt op med nye retter. Denne uge sparkes i gang med en omgang fyldte pandekager, som er en af mine livretter. Når jeg laver pandekager, laver jeg altid, så vi har til to aftener. Jeg laver dem både med kødfyld og gratineret i ovnen, eller også laver jeg et stort fad med grøntsager og kylling, creme fraiche, salsa osv, og så kan man selv fylde i, hvad man har lyst til.

Her er vores madplan for den kommende uge:

Tirsdag: Fyldte pandekager med oksekød. Jeg laver kødfyldet med forskellige grøntsager i og laver så en dobbelt portion, så jeg har til en aften, hvor det gerne må være lidt nemt. I dag kom vi revet gulerod, peberfrugt, spinat, tomat, forårsløg og godt med krydderier i kødet. Så får vi avokado og creme fraiche til.

Onsdag: Vi spiser altid ved svigerfamilien om onsdagen, så her slipper vi for madlavningen 🙂 Ellers kunne man spise pandekagerne igen eventuelt med kylling, og så fryse resterne af kødfyldet ned til en anden aften.

Torsdag: Kartoffel/porre suppe med bacon og hjemmebagt flutes. Brødet er koldthævet og rørt sammen aftenen før. Jeg bruger tit denne opskrift. Den er virkelig nem og bliver altid god.

Fredag: Tunbøffer med nudler og wokgrønt. Jeg plejer at bruge grøntsager som sukkerærter, gulerødder, peberfrugt, brocolli, edamamebønner/grønne bønner, squash, forårsløg osv, og så godt med soya, fiskesovs og asiatiske krydderier.

Lørdag: Chili Con Carne med ris. Jeg bruger denne opskrift fra Valdemars ro.

Søndag: Rester. Eventuelt kan i tage resterne af chili con carnen og putte i nogle tortilla wraps. Ellers tror jeg, at vi laver en god salat med alt godt fra køleskabet, måske steger vi et stykke kylling og så kan vi tage et flute op af fryseren fra torsdag.

Håber i kan bruge det til lidt inspiration 🙂

2 kommentarer

  • Louise

    Vild lækker madplan 👌🏼 Følger troligt med på bloggen. Det kunne være fedt, at der kom madplaner af og til 😁😁

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette

      Tusind tak Louise, det vil jeg helt sikkert gøre ind i mellem🙌🏻❤️

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2017 i ord og billeder - del 2