Putteritualer og aftenrutiner

10 ting jeg skal huske at nyde, før det bliver forår

60f5f454-62a3-4f00-bcb7-05e4030b6d32

Inden vi ser os om, er vintermånederne forbi. Det bliver lysere og varmere. Og det er jo dejligt. Jeg elsker sol og varme, når træerne springer ud og alt det der, men ikke desto mindre er der også fordele ved vinteren, som er vigtigt at huske, før den er forbi.

  1. Julemåneden. Ja, nu er den jo ovre, men den er jo klart det hyggeligste ved vintermånederne. Julekalender, risengrød og mere tid med familien. Det er dejligt!
  2. Frost og solskin. Mit favoritvejr næst efter en varm sommerdag. Jeg elsker at stå op og stadig kunne nå at se solen titte frem og få alle frostperler til at glimte så smukt.
  3. Strik og lag på lag. Jeg elsker at putte mig i en varm striktrøje, og mine uldsokker er efterhånden tyndslidte efter en kold vinter på barsel, hvor jeg faktisk altid tager et par tykke sokker på, når jeg står op. Jeg har også købt mig nogle lækre trøjer hen over efteråret og vinteren, så de er blevet flittigt brugt, eftersom jeg er en frossenpind.
  4. Stearinlys. Når Lily Sofia vågner (lidt for) tidligt, så er det næsten det første jeg gør. At tænde stearinlys i stuen for at få det hele til at virke lidt mere hyggeligt, selvom jeg selvfølgelig helst sov videre en time eller to. Men så ligger vi på gulvet, mig under dynen og hende i legetøjsbunkerne, mens vi (eller jeg) vågner op. Kun i stearinlysenes skær.
  5. Varm kakao med skumfiduser. Det har været (og er) min store last. Jeg drikker jo ikke kaffe, så en kop varm kakao med 50/50 skumfiduser er blevet en ret fast aftenrutine, når børnene sover. Nogle gange spiser jeg først de smeltede skumfiduser for så at fylde en ekstra håndfuld oven i den stadig varme kakao. Mmm..
  6. Supper. Vi elsker supper, Simon og jeg. Især minestrone og kartoffel/porre suppe. Toppet med bacon og lunt brød med tandsmør, det er en nem og sikker favorit til aftensmaden!
  7. Det er okay at blive indenfor. Jeg prøver at få frisk luft vejr dag udover ind og ud af bil, og når børnene skal puttes ud i barnevognen, men nogle gange er det ikke af lyst, at jeg traver afsted. Det er fordi, at det er dejligt bagefter, og det er godt med den friske luft, inden man rammer eftermiddagskrisen. Hvis det står ned i stænger, så bliver jeg dog inde – med god samvittighed.
  8. Huer til børn! Jeg mener, findes der noget sødere end et lille hovede puttet i en strikhue med en kvast på størrelse med et æble på toppen?
  9. Barbering! Ja, altså let’s face it. Vi behøver ikke barbere ben, hver gang vi er i bad, fordi de ikke skal vises frem.
  10. Dyner og tæpper. Det er bare hyggeligt. Jeg glæder mig at begge børn gider at putte længe under dynen med tegnefilm. Lige nu er tanken mere romantisk end den er sand, for Lily Sofia har cirka ingen tålmodighed i den retning, hun vil bare op og lege og mosle rundt. Jeg må lige få lært hende, at det er fantastisk at putte en halv time under dynen om morgenen, uden at man behøver give kradsmærker og rive en tot hår ud på sin mor!
    d05f68fc-c490-412c-b8eb-373a281326f1

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Putteritualer og aftenrutiner