Ting jeg savner ved at være gravid

Yndlingstøjet til de små

836de16b-624f-4d8e-b0f0-df0a99fd596b

Jeg har med tiden købt ret meget børnetøj. Det er dog steget betydeligt, efter Lily Sofia kom til verden. Ja, det er altså svært ikke at miste besindelsen og kaste penge efter det fineste babytøj i lyserøde og pudderfarvede nuancer, flæser og blomsterprint. Min mand synes, at jeg er skør at bruge så mange penge på det. Jeg ser det som at jeg aldrig får lov til det igen 😉 Med tiden passer de ofte tøjet længere og længere tid, og til mit forsvar vil jeg sige, at jeg også har fået brugt noget af Lily Sofias tøj så meget, at der rent faktisk er slidt knapper i stykker elller hul på det.

Hun har haft en anden kropsform end Carl-Emil. Han var generelt lidt mere slank, men længdemæssigt er de nok nogenlunde det samme. Men jeg er virkelig ikke god til at tøjet strammer på de små, og samtidig går jeg også meget op i, at det er noget, som de skal kunne bevæge sig i. Derfor har Carl-Emil oftest også sweatpants og en bluse eller sweatshirt på. Jeg elsker, når han har jeans og skjorte på, fordi han ser så sød ud i det, men til hverdag i vuggestuen har han blødt og behageligt tøj på. Heldigvis findes der også så meget smart i den stil. Hans tøj bliver virkelig slidt i vuggestuen, og han kommer jævnligt hjem med makrelpletter eller appelsin på tøjet. Vanish er jo en mirakelmager i den forbindelse, men efter ret mange timer på tøjet kan de indtørrede pletter være lidt svære at få af. Så jeg tænker selvfølgelig over, at det tøj han har på i vuggestuen ikke er noget, som jeg bliver ked af, hvis det enten går i stykker eller ikke kan vaskes rent. Jeg har købt en del fra Zara og Name It til ham, Organic Zoo og Müsli er også favoritter, og så er Marmars tøj nærmest heller ikke til at slide op. Han brugte næstem samme størrelse fra han var 1-2 år, så der måtte jeg simpelthen smide noget af hans tøj ud, fordi der var slidt hul. Det føltes også godt, at det er fordi, det virkelig er blevet brugt.

Nå, nok om det. Indlægget her er egentlig mere dedikeret til mine yndlingsmærker til Lily Sofia. Hun har med tiden fået oparbejdet en lille sød babymave, og som nævnt ovenfor så har det derfor været vigtigt at finde mærker har passet hendes kropsform. At bukserne ikke strammer om maven, eller at knapperne på bodystockingen ikke klemmer lårbasserne. Det har jeg fx erfaret med Minimalismas ellers så skønne uldbodyer – at de er meget små i benåbningen, og Marmars leggings er ligeledes heller ikke de bedste til hende. Ligeså fine de er i leopardprintede og flæsede udgaver, ligeså ucharmerende er det, at de deler babymaven over på midten 😉

Her kommer et par af de mærker og pasforme, som jeg har været mest glade for til hende, og som jeg har købt igen i nye farver og størrelser. Jeg har linket til de forskellige ting under teksten.

Bodystockings

9e44fe21-0638-4c62-8106-72ab6a4f0c10Da hun var helt lille, var jeg rigtig glad for cross-over bodystockings, fordi man ikke ville trække stramt tøj over hovedet på de små. Jeg brugte ofte dem fra H&M og Name it, men havde dog også nogle fine fra Marmar. Der skete jo – i den alder – også ret ofte uheld, så der måtte ind i mellem et par tøjskift til og et farvel til nogle enkelte, som simpelthen ikke kunne vaskes rene. Jeg havde også et par sæt fra Serendipity til hende, da hun var helt lille, og det mærke har egentlig fulgt med hendes alder som en af favoritterne. Det er simpelthen smørblødt, og det holder formen og kan holde til mange vaske. Det er ligeledes rigtig nemt at give dem på = vi undgår nogle helt store hidsighedsudbrud over at skulle have tøj på, hvilket ellers er på top 3 på Lilys Sofias hadeliste. Måske næst efter overtøj og at få tørret fingre og munden af efter mad 😉 Marmars modalbodyer har jeg også brugt meget til begge børn. Det er vist generelt en klassisker hos mange, de fåes i så mange fine farver, så der er noget til enhver smag. Og de holder altså bare. Kvaliteten er virkelig slidstærk og på trods af at pasformen er ret lang og smal, så er der masser af stræk i dem, så de kan passe alle kropstyper. Det samme gælder leo-bodyerne fra Marmar. Jeg har haft 4 forskellige af dem, og selvom de først og fremmest er fine, så er det er virkelig en blød og strækbar kvalitet, som også vil passe alle.

Marmar modal body (denne i farven ‘barely rose)// Marmar leo body (denne i farven ‘barely rose leo’)// Serendipity Body (Denne i farven ‘rose’)

Bukser

726ad5cb-2000-4752-9731-f552afb34c94Det er nok mere indenfor underdele-kategorien, at jeg har oplevet lidt udfordringer i forhold til, hvad der har været rart for hende at have på. Jeg har prøvet at købe flere forskellige slags leggings, som jeg efter kort tid må lægge væk, fordi jeg synes de virker stramme om maven, så jeg må vente og se, om hun nogensinde bliver en leggings-pige 😉 Jeg har dog brugt Minimalismas silke/bomulds leggings til begge børn, som har en blød elastik, men de er virkelig små i størrelsen, så det kan godt være lidt svært at ramme rigtigt, hvis man primært onlineshopper ligesom jeg. Men igen er Marmar på banen over favoritmærker med deres Pico-model. Den passer hende simpelthen så godt, og igen kan man ikke sætte en finger på kvaliteten. Jeg har også haft dem til Carl-Emil både som lille og i hans nuværende størrelse, og de er stadig ret pæne efter mange gange vask og brug. Jeg har også været glad for Kongesløjds bukser, men ellers er Müslis model med en bred elastik ret fantastiske. De laver dem også i mange forskellige farver, og så er de virkelig gode til print. De kan justeres i størrelsen, fordi de både har et ekstra langt stykke ved fødderne og i taljen, så man kan smøge op og ned alt efter, hvordan børnene vokser. Prismæssigt synes jeg også, det er helt fint for begge modeller – de koster 199,- allesammen.

Marmar pico model (Disse i farven ‘Burnt rose’ og ‘Night sky blue’) // Musli bukser i spicy floral print//

Uld

9696d072-3bec-4669-a28f-d3c6b160463aJeg tror, at de fleste med små børn ejer en del uld til deres små. Især her i vintermånederne. Og der har jeg virkelig været glad for Name It’s uldserie, hvilket jeg også brugte rigtig meget til Carl-Emil. Det er virkelig også en god kvalitet og til en fin pris. I år har de også været ekstra skarpe på et smukt print, så jeg hamstrede lidt til et par større størrelser, da det kom i butikkerne. Jeg har haft både leggings og en del bodyer i deres serie og er glad for begge dele. Derudover har jeg også nu gang i den tredje størrelse af Joha’s smukke uld/silkebody med fine små blondedetaljer. Natdragten har jeg også haft, men det er nok der, jeg tyer til billigere løsninger fra H&M og Name It med deres heldragter med lynlås og fødder. Så kan man altid købe et par fine heldragter ved siden af, hvis man bruger dem i løbet af dagen til børnene også. Blusen fra Kongesløjd har jeg både købt i bomuldsstrikken og så også deres udgave i uld. Den er altså bare virkelig smuk den model! Jeg har endnu ikke taget uldstrikken i brug, da størrelserne spænder over 2, så Lily Sofia passer stadig sin lysegrå udgave i bomuld i størrelse 68/74, og der er masser af vokseplads endnu. Huen fra Huttelihut købte jeg tilbage i efteråret, da hun voksede ud af Carl-Emils arvegods. Jeg bruger den ikke, når hun sover, da hun altid har elefanthue på i barnevognen, men når vi er ude at køre, så er det denne jeg tager i brug. Virkelig sød, ja, men den lukker også tæt omkring hovedet, hvilket jo trods alt er det vigtigste 😉

Huttelihut hue i offwhite // Kongesløjd ‘Fiol’ strik // Joha silke/bomuld body // Name it’s uldserie

Jeg håber, at i kunne bruge indlægget til lidt inspiration hvadenten i har lange eller korte, tykke eller tynde babyer 😉 Har i også nogle favoritmærker indenfor baby- og børnetøj?

2 kommentarer

  • Fint indlæg – er også selv ret glad for MarMar, Soft Gallery og Petit Sofie Schnor. Venter en pige (har 4 drenge) så går også all in på lyserødt denne gang. Christina Rhode syntes jeg også laver nogle fine ting.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette

      Tusind tak! Ja, så er det altså svært ikke at gå helt amok i fine lyserøde sager 🙂 Og helt enig med Christine Rohde. De laver så fine prints. Jeg har faktisk aldrig prøvet Soft Gallery, selvom mange er vilde med det, men PBSS er jeg også glad for, selvom jeg synes det nemt bliver lidt forvasket :-/

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ting jeg savner ved at være gravid