Om sårbarhed og om at finde de rette værdier i moderskabet

Ugens madplan

nej_850x478_opskrift_one_pot_mexicansk_quinoagryde_vanloese_blues

Billede herfra

Jeg har tidligere skrevet dette indlæg om ugens madplan her på bloggen, og nu er det tid til endnu et. Jeg handler ofte tit ind midt på ugen, hvorfra vores nye madplan også starter, men man kan jo bruge retterne som man vil alt efter, hvad man har lyst til og måske kan samle sammen til at lave ud fra køleskabets og fryserens indhold. Det er også ud fra dette, at vores madplan er lavet.

Håber i kan bruge den til lidt inspiration, hvis i ikke ved, hvad menuen skal stå på hos jer 🙂

Mandag: Mexikansk onepot quinoa gryde. Jeg fandt en pose quinoa, da jeg ryddede op i skufferne den anden dag. Noget som vi egentlig aldrig rigtig har brugt i vores madlavning, men jeg kan egentlig godt lide det med, at vi ikke nødvendigvis får kød hver dag. Så derfor google jeg lidt rundt efter en opskrift med quinoa og faldt over denne. Vi er vilde med både mexikansk mad og ‘onepot’ konceptet, og derudover har jeg de fleste ingredienser herhjemme allerede. Så det skal være mandags-menuen. Meatless monday, om man vil 😉 Jeg tror, at jeg vil servere lidt lækkert brød til retten.

Tirsdag: Hamburgerryg med flødekartofler og grønkålssalat. Not my idea, vil jeg lige slå fast, men derimod et ønske fra min mand. Ud af det blå en aften over spisebordet fik han lige indskudt en bemærkning om, at det da var langt tid siden, at vi havde fået en god hamburgerryg med flødekartofler. Hej Morfar, det har jeg altså aldrig nogensinde kokkeret for dig i de 12 år vi har været sammen! Men en gang skal jo være den første, og jeg synes nu også, at det er en helt ok spise. Jeg vil lave en frisk grønkålssalat til med granatæble, avokado og honningmarinerede valnødder, så det ikke bliver alt for tungt.

Onsdag: Ja, onsdage er jo også spise-ude dag. Ved svigerfamilien. Men jeg ved, at menuen står på ristaffel med en masse lækkert topping. Så det bliver onsdagens menu. I kan finde en lækker opskrift på det her med kylling, ris og en god fløde/karrysauce. Topping kan varieres med forskellige friske og tørrede frugter og kokos.

nej_850x478_opskrift_spinatvafler-med-pulled-chicken-og-groent-_98001808

Torsdag: Spinatvafler med pulled chicken, avokado, flødeost og peberfrugt. En ret som jeg også har lavet en del gange. Spinatvaflerne laver jeg ofte dobbelt portion af, så jeg også har til frokosten dagen efter. Man kan fylde dem med, hvad man lyster eller har i grøntsagsskuffen. Det er også lækkert med revet spidskål og gulerod, eller måske lidt ristede kikærter. Eller falafler! En sund og lækker ret, inden weekenden banker på døren.

Fredag: Hjemmelavede burgere. En klassisker på en fredag. Har man god tid, så er denne opskrift fra Claus Meyer på burgerboller virkelig lækker! De bliver så bløde og luftige. Ellers tror jeg, at vi laver den klassiske burger med oksebøffer, bacon og godt med smeltet ost. Weekend-komfort food, når det er bedst!

Lørdag: Simreret med oksehøjreb. Vi har to fine okse-stege i fryseren, som vi skal have brugt. Og vi er generelt ikke særlig gode til at lave en god steg. Særligt ikke her om vinteren. Så derfor skal de bruges i vores stegeso, hvor de får lov til at ligge og simre i nogle timer med en masse lækre krydderier, rodfrugter, svampe, et skvæt rødvin og fløde, så det bliver så mørt, at det falder fra hinanden. Måske laver vi en kartoffel/jordskokke mos til, ellers serverer vi med ris.

Søndag: Jeg er sikker på, at der er masser af rester fra ugens løb. Både fra quinoagryden og gårsdagens simreret, så søndag ender nok med at være lidt en ‘tøm køleskab og fryser’ ret, hvor vi får brugt lidt op i, hvad vi har, inden en ny uge. Ellers ender det nok med en hjemmelavet pizza eller i den stil 😉

Ha en dejlig onsdag! Jeg vil tage til salmesang med Lily Sofia nu. Hun får altid lige en halv times lur på vej derned i barnevognen. Så er hun som regel klar til lidt sang og underholdning, når hun vågner 😉 Vi blogges ved!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om sårbarhed og om at finde de rette værdier i moderskabet