På ønskelisten

I lørdagens tegn

03865c6e-649c-4752-9619-7a0735db703fSå lakker lørdagen mod enden. Og det har været en god lørdag. En lørdag med lidt fart på for mit vedkommende, så trætheden er ved at sætte ind her klokken 21. Jeg tror, at jeg hopper tidligt under dynen – igen – i aften. Jeg elsker at gå lidt før i seng og så læse et par kapitler i en bog eller lige scrolle dagens instagram-feed og stories igennem, før jeg lukker øjnene. Det er den bedste måde at koble hjernen fra for mig.

Vi startede dagen med dynerne i stuen, Lily Sofia og jeg, mens drengene sov lidt videre. Klokken 7.30 var vi dog alle oppe og indtog morgenmaden sammen. Det gør vi ret tit efterhånden, og det er noget jeg altid har ønsket mig – det med at morgenmad og aftensmad er en fælles ting. En kort stund, som vi tilbringer sammen. Nogle gange bliver der ikke snakket så meget, udover af Carl-Emil der fungerer som familiens papegøje. Han underholder alle med sine sange og rim, jeg elsker det! Han er dog også inde i en periode nu, hvor han prøver os af. Siger fra og gør modstand over for os, når vi beder ham om noget eller sætter grænser. Det er endnu en ny side af ham, som jeg er sikker på, vi får en del mere at se af, når han skal igennem alle sine perioder med at finde sin plads – og kende vores regler. Jeg bruger faktisk time-out kortet til ham. Hvis han gør noget, som jeg ikke vil have efter flere gange at have bedt ham om at stoppe eller lade være, så sætter jeg ham ind på et tæppe i hjørnet af værelset. Så sidder han der og skriger lidt i sit raseri. Efter få minutter er det ovre, og så går jeg ind til ham. Giver ham et kram og vi snakker kort om, hvorfor han sidder der. Beder ham sige undskyld, og så er det ud og lege videre. Det fungerer umiddelbart ret godt. Han ved godt, hvornår han har gjort noget galt, og det er vigtigt for mig, at mine børn bliver opdraget. Ikke uden plads til smuthuller og til bøjning af reglerne, men nogle ting vil jeg ikke tolerere og jeg vil have, at han hører efter, når vi beder ham om en lille ting. Der bliver helt sikkert perioder med kampe fremover, det ved jeg, og det er jeg også klar til. Jeg ved, at det kommer til at gavne både ham og os, at han har faste remmer og regler. Det tror jeg egentlig gør børn mere trygge i den sidste ende. Men sjov er han. Og kærlig. Hans alder er ret fantastisk, og det har jeg vist efterhånden nævnt en del gange efterhånden 😉

9f929748-2671-4f2f-9c59-105fe4131216

Nå, men mens Lily Sofia snuppede en kort morgenlur i barnevognen, snuppede jeg et bad og kom i tøjet. Jeg har jo været ude og se min veninde prøve brudekjoler i dag, og det var så hyggeligt, og det var en rigtig stor ting at få lov til at være med på sidelinjen. Også selvom hun ikke fandt sin drømmekjole, så er hun i hvert fald blevet mere klar over, hvad det er hun skal gå efter. Og det er vel også kun en fordel at skulle på endnu en tur ud at prøve smukke kjoler. Jeg fortryder lidt selv, at jeg ikke prøvede flere kjoler, selvom jeg nu ikke fortrød mit valg. Men i hvert fald fik det minderne lidt frem i mig fra min egen bryllupsdag. Ingen tvivl om at det er størst at få børn, men næst efter kommer vores bryllup helt sikkert. Det er to vidt forskellige ting. Hvor man måske ikke lige ønsker at gentage en fødsel, så ønskede jeg virkelig at kunne opleve vores bryllupsfest en gang til. Jeg drømmer stadig lidt om engang at få bekræftet vores kærlighed til hinanden – endnu engang. På en strand i en løs flagrende hvid kjole, blomsterkrans i håret kun med de allernærmeste. Det kommer nok aldrig til at ske, men drømme må man altid.

Igår skulle vi have haft et vennepar og deres to drenge på besøg, men det endte med at blive rykket til i dag. Så de meldte deres ankomst sidst på eftermiddagen, hvor ungerne kunne brænde en masse krudt af sammen. Vi spiste lasagne og efterfølgende hjemmebagt kage. Nu er de lige kørt hjem, og vi har puttet to trætte børn. Jeg gik egentlig i gang med at putte Lily Sofia kl. 19, men hun livede pludselig helt op og endte med bare at nulre legende rundt i stuen til kl. 20.30. Så faldt hun til gengæld også hurtigt i søvn 😉 Man kan jo altid håbe, at det giver en halv time i den anden ende i morgen tidlig! Der står den på fødselsdagsbrunch oppe nordpå ved min storebror og hans familie. Der er en god times køretur derop, og de lover jo lidt snevejr, så vi skal nok afsted allerede ved 9 tiden. Det bliver hyggeligt, selvom vi måske får et par trætte unger med hjem. Heldigvis har jeg ingen planer på mandag, så der kan Lily Sofia og jeg tage en hjemmedag, og Carl-Emil skal kun i vuggestue 3 dage, før han holder lidt forlænget vinterferie. Så det går nok det hele.

Nu vil jeg runde af for i aften. Kysse manden og mine små guldklumper godnat og springe under dynen. Jeg håber, at i har haft en dejlig lørdag og ikke mindst får en god søndag i morgen!

97bff431-fe76-440d-ad06-7cc4367f1150

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På ønskelisten