Mandagsfacts #7

En tirsdag i barselsboblen og lidt om en kamp om søvn

0f4e2d69-60a2-4419-ae3b-f9818a16db77Kære læsere.

I dag har vi en hjemmedag. Det er dejligt. En dag hvor vi ikke skal lave så meget udover at få ordnet vasketøjsbunkerne og nusse rundt med legetøjet. Ungerne sov ret længe i dag. Lily Sofia til klokken syv og Carl-Emil kaldte først klokken 7.45. Natten har til gengæld ikke været særlig god. Fra kl. 22-01 var jeg inde og give Lily Sofia sutten 6-7 gange. Og derudover igen klokken tre og fire i nat. Men heldigvis sov hun så længe, så jeg var rimelig frisk i morges. Overvejede at holde Carl-Emil hjemme, men han ville som sædvanlig hellere i vuggestue. Så i stedet havde vi en langsom morgen indtil klokken 9, før jeg kyssede ham farvel til en kort dag i vuggestuen. Han havde lige et styrt ned fra sofaen og fik sig en lille flænge i øret. Ikke noget der krævede yderligere udredning, men ondt gjorde det på den lille mand. Det er vist et af mange styrt – eller uheld – som han og lillesøster kommer til at få, eftersom de tumler rundt det meste af deres vågne timer. Men vi fik hygget os, spist morgenmad sammen og danset rundt til forskellige børnesange.

Da han var sendt afsted fik jeg pakket Lily Sofia ned til en tur i barnevognen, og jeg tændte for det seneste afsnit af ‘Mads og Monopolet’, mens jeg travede en lang tur rundt i byen til små dalene snefnug. Det var forfriskende og dejligt. Hun vågnede nærmest lige, da jeg stillede barnevognen på hjemmeadressen, men jeg tror, at hun skulle have sovet lidt længere, da humøret ikke ligefrem var på det højeste, da hun kom med ind. Så sådan har formiddagen været. Jeg kunne ikke bevæge mig væk fra hende, uden det resulterede i en utilfreds lille dame, og legetøjet gad hun heller ikke rigtig. Helst bare mors arm. Så jeg fik lavet frokost til hende, og nu har jeg allerede puttet hende ud til lur her halv tolv. Halvanden time efter hun stod op. Men hun lagde sig til at sove med det samme, så det var helt sikkert det hun trængte til. Så må hun få en ekstra lille lur sidst på dagen, hvis det er. Jeg håber i hvert fald, at hun er i bedre humør, når hun vågner.

Det er ved at være længe siden, at hun har sovet mere end en halv time ad gangen. Hun vågner konsekvent op, og jeg ved simpelthen ikke, hvad det er der vækker hende. De seneste dage har jeg skyndt mig ud og trillet rundt i haven og på grusvejen i forsøget på at få forlænget luren, fordi jeg ved, hvordan det påvirker resten af hendes dag, hvis ikke hun får sovet en nogenlunde god lur. Nogle gange lykkes det efter 20-25 minutter, andre gange giver jeg op. Min tålmodighed bliver sat alvorligt på prøve, når hun bliver utilfreds. Men jeg prøver virkelig at trække vejret dybt og fortsætte kampen. For det er lidt en kamp. At få hende til at sove længere. Hvis hun bare var glad, når hun vågnede, så måtte hun jo hjertens gerne komme med mig indenfor igen, men det ved jeg bare sjældent er tilfældet. Og jeg vil så gerne lære hende det. Støtte hende i de gode lure. Så vi fortsætter kampen lidt endnu. Måske vender det en dag.

Men nu er der i hvert fald lidt ro. Jeg får skriblet lidt her på bloggen og vil snart lave mig lidt frokost, som meget belejligligt bare står på rester fra aftensmaden igår. Måske snupper jeg også et hurtigt bad, hvis jeg når det, inden babyalarmen lyser blå igen, som tegn på at der er aktivitet i den anden ende. Ellers henter vi Carl-Emil tidligt hjem. Ved 14.30 tiden når han er oppe fra lur og har fået sin eftermiddagsmad. Så kan vi komme hjem og hygge lidt, inden han skal til gymnastik sidst på eftermiddagen.

Et lille hverdagsskriv herfra. Jeg håber, at i har en dejlig tirsdag. Jeg var jo ude på arbejde igår og få en snak om opstarten. Det var en rigtig god snak, og jeg har en god mavefornemmelse med at starte op igen. Det skal jeg nok komme lidt mere ind på. Måske i også kunne tænke jer at høre, hvad jeg rent faktisk laver, når jeg ikke render rundt og leger futtog med ungerne og serverer rugbrødsmadder med leverpostej? Så smid endelig en kommentar, så vil jeg gerne skrive et indlæg om det. Også hvordan vi får det til at fungere med arbejde, aflevering og hentning af ungerne og generelt mine tanker omkring hverdagsrytmen, når barslen er slut.

Vi blogges ved! <3

2 kommentarer

  • Lika

    Meget gerne et indlæg om det. Om 1,5 års tid står jeg selv i situationen med 2 børn, så rart med inspiration 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandagsfacts #7