Når barslen slutter

Weekend og ugens madplan

Kære læsere.

Weekenden er sparket i gang, og det er jeg som sædvanlig stor fan af. At vi alle er hjemme og kan lave forskellige ting sammen. I dag står den på fødselsdagsbrunch ved mormor, og i aften skal jeg til min venindes 30 års fødselsdag. Jeg havde egentlig påtænkt, at den skulle indeholde min første omgang små sjusser og lidt ekstra rødvin, men der er bare den lille detalje, at vi ikke længere kan agere chauffører for hinanden, min mand og jeg, fordi der er sovende børn i hjemmet. Så at finde en – eller nærmere to – venlige sjæle, der har lyst til at transportere med både ud og hjem er ikke den nemmeste opgave. Jeg har heller ikke gjort det store for at arrangere det, må jeg være ærlig og indrømme. Jeg kan ikke helt overskue dagen i morgen med min første omgang tømmermænd. Måske jeg spørger min farmand. Næste uge skal jeg være væk på spaophold fra onsdag til torsdag, så imorgen vil jeg gerne nyde tiden med de små. Fridagen sammen. Carl-Emil overnatter dog ved sine bedsteforældre i nat, så hvis jeg er heldig tager Simon morgentjansen med Lily Sofia og lader mig sove lidt længere trods alt. Så kan vi sammen tage hen og spise morgenmad ved hans forældre og hente vores store guldklump hjem. Nu må jeg se, hvordan det hele ender. Ligemeget hvad så bliver det hyggeligt med en aften med veninderne.

Jeg har udgivet et par af vores madplaner i løbet af bloggens stadig korte levetid. Og i og med at jeg selv søger inspiration til nemme hverdagsretter, som samtidig er børnevenlige, så kommer her vores madplan for den næste uge. Forhåbentlig kan i finde lidt inspiration. Jeg har lavet et par alternativer til retter de dage, hvor vi ikke er hjemme, så der er en hel ugeplan klar.

nej_850x478_opskrift_boller_i_kokoskarry_oekologisk_landsforening

Mandag: Boller i kokoskarry og ris.  Børnene elsker det, min mand er ikke fan. Af karry primært. Men ikke desto mindre er der et overtal af os, som gerne vil spise karryretter, så han må tage en mindre portion, og så snuppe et stykke rugbrød senere på aftenen, hvis sulten melder sig 😉 Jeg har lavet retten før, og det smager rigtig godt med den tilsatte kokosmælk, som lige giver den et lille asiatisk touch.

Tirsdag: Empanadas med krydret oksekød og kål.  Jeg er vild med empanadas. Og har man ikke tid til at lave dejen selv, kan en pakke tærte- eller butterdej sagtens bruges. Jeg laver tit en lidt større portion, så der er til enten en nem frokost eller en ekstra aften, fordi der er kødfyld nok. Så kan man bare tage dem op og lune dem. Jeg ville bare servere lidt grønt, blandet salat til med det man nu har i køleskabet. Og gerne med cremefraiche og måske en lækker guacemole.

Onsdag: Kyllingefrikadeller med gulerod og forårsløg. Serveres med pommes frites af sød kartoffel – en af mine favoritter.

Torsdag: Suppedag. Minestrone-suppedag. Det skulle jo blive drønkoldt næste uge, så suppe må der til for at få varmen indefra. Jeg laver tit en minestronesuppe ud fra hvad vi har i køleskabet, tilsætter måske nogle grønne bønner fra fryseren eller en dåse kikærter. Hvad jeg nu kan finde. Det er en rigtig nem måde at få masser af grønt og samtidig ryddet lidt op i køleskabet. I kan finde en lækker opskrift her, som jeg har brugt til inspiration flere gange. Hvis i har tid, så lav disse lækre flutes. Jeg har lavet dem nogle gange nu, og de fejler ikke. De bliver så velsmagende og bløde. De bliver 3-4 ret store flutes ud af opskriften, så du har til morgendagens menu også med denne opskrift.

Fredag: Sandwich med kylling og kalkunbacon. Vi har en hel kylling i fryseren, som skal en tur i stegesoen og blive godt mør. Så bruger vi de lækre flutes fra igår og laver en coleslaw af spidskål og gulerødder, skærer lidt grønt ved siden af, og så er der god fredagsmad.

Lørdag: Pad thai. Det elsker vi. Vi har rejst en del sammen i Thailand og spist rigtig meget thaimad. Det bliver aldrig helt det samme at lave det herhjemme, men det smager lidt derhen ad. Retten smager godt både med tigerrejer og med kylling, så det kan laves efter lyst.

Søndag: Søndag er simremad. Eller spaghetti bolognese. I den dur, i ved. Så laver vi ofte en stor portion, så der også er lidt om mandagen. Denne søndag står den på paprikagryde med ris den ene dag og en kartoffel/rodfrugt mos den næste. Opskriften her er med svinekød, men man kan med fordel også bruge kylling i stedet.

Kan i have en dejlig lørdag og weekend ikke mindst! 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når barslen slutter