Et par hårde døgn, bedring og weekend

5 frokostidéer

spinatvafler-2Find opskriften på vaflerne her

Kære læsere.

Jeg håber, at i er vågnet op til en dejlig søndag op trods af sommertid. Jeg synes egentlig det var helt rart, at da mandens vækkeur ringede kl.5.30 fordi han skulle hjem til nogle venner og se Formel 1, så var den egentlig 6.30, hvilket jo er meget mere menneskeligt 😉 Jeg puttede med Lily Sofia en lille times tid i sengen, inden vi stod op og Carl-Emil kort tid efter vågnede. Natten har forresten været næsten uden opvågninger. Jeg er så glad for, at vi nok er ved at være på den anden side af sygdom.

Så morgenen har været hyggelig. Bare mig og børnene med morgenmad og rolig leg i morgenkåber. En varm kop te til mig og yoghurt og havregrødsmuffins til børnene. Lige nu ligger jeg i sengen og skriver med Carl-Emils lille hovede hvilende på min lave. Han ser postmand Per. Lily Sofia sover. Det er fuldstændig som en søndag skal være.

Nå, jeg har med tiden fået lidt forespørgsler på nemme og sunde ideer til, hvad man kan spise til frokost. Når man er på barsel er det virkelig nemt, enten at ende med en af de hurtige, men knap så sunde alternativer eller også springer man det over. Eller ender med det samme kedelige stykke rugbrød hver dag. Begge dele er selfølgelig ikke optimalt, da vi får rigtig meget energi gennem vores mad. Jeg får meget sjældent snuppet en lur op af dagen, så jeg prioriterer mine hovedmåltider ret højt, fordi det er den vej, jeg langt hen ad vejen kan være god ved mig selv og give den noget frisk energi. Så nu vil jeg dele nogle af mine frokoster med jer. Noget som jeg skifter imellem og som i hvert fald giver kroppen en god blanding af protein, fedt, kulhydrater og selvfølgelig grøntsager.

1. Rugbrød er en klassiker. Men det er også en af mine foretrukne frokoster. Jeg rister altid mit rugbrød. Jeg elsker knasende sprødt rugbrød, og så putter jeg altid et par skiver ost ovenpå, så det lige når at smelte lidt. Enten tager jeg en hel avokado og maser let med en gaffel, topper med tomater og peberfrugt og serverer gerne lidt gulerødder og sukkerærter ved siden af. Ellers laver jeg ofte et par spejlæg, som jeg spiser til brødet. Nemt, lækkert.

2. Jeg laver også ret ofte en omelet. Jeg laver den, så jeg har til to dage, og jeg elsker at have mad, som bare skal varmes. Jeg laver min omelet af 5-6 æg, et par håndfulde frisk spinat, lidt kyllingepålæg eller kalkunbacon, tomater, peberfrugt, champignon, revet ost og så salt/peber. Pisker sammen og lad den stå og simre færdig ved svag varme. Man kan snuppe et stykke rugbrød eller avokado ved siden af.

3. Rester fra aftensmaden. Jeg gemmer sjældent store, varme retter som lasagne, risretter og pasta/kødsovs, men jeg tænker rigtig tit over at lave ekstra til aftensmad, så der er en portion til mig dagen efter. Fx nudelretter med masser af grøntsager og kylling/fisk, pitabrød, fyldte pandekager eller wraps. I den dur. Når man har grøntsagerne fremme om aftenen er det så nemt at lave lidt ekstra alligevel.

4. Spinatvafler spiser jeg også ret tit. Når jeg laver dem, laver jeg en rimelig stor portion, så jeg kan fryse et par stykker ned ad gangen og nemt snuppe dem op aftenen før. Så spiser jeg dem med hytteost, grønt og kylling eller falafler (elsker nutanas fra frost!). Det tager ingen tid, hvis der allerede er salat fra aftenen før.

5. Viatnamesiske forårsruller. Rispapiret kan købes i større supermarkeder og skal bare blødes op i vand, inden de fyldes og rulles. Det er en smule mere tidskrævende, men brug tiden mens den lille sover eller sidder i højstolen og spiser til lige at få skåret grøntsagerne og rullet dem sammen, så de står klar i køleskabet. Jeg koger som regel lidt fuldkornsnudler og laver lidt scrambled eggs, som jeg fylder i sammen med  hakkede peanuts. Serveres med soya og chilisovs. Elsker det! Jeg laver som regel 4 rimelig fyldte ruller, og de mætter godt.

Ønsker jer en rigtig dejlig søndag.

c675cf8e-6425-479d-addc-112963ebfacc

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et par hårde døgn, bedring og weekend