10 skud fra hoften

Familievenlige kyllingefrikadeller

6854bcc1-f9b1-47dd-b7d7-4bc80c8ff5f2Så blev det mandag igen, og anden sidste uge af barslen er officielt sparket igen. Jeg har egentlig været lidt træt i dag. Sådan lige ugidelig og uoplagt. Løbeturen som ellers var planen i morges er røget fløjten. Til gengæld har jeg fået ordnet et par omgange vasketøj, oprydning, indkøb og madlavning, inden jeg hentede Lily Sofia kl.12.30. 3,5 time i vuggestuen. Stille og roligt bygger vi lidt tid på, og det føles simpelthen så godt. Det kan jeg virkelig godt anbefale – det her med en lang indkøring, så der er tid og ro omkring det. Korte dage i starten og ingen stress og jag. Men det var igen gået fint. Hun havde ikke sovet så længe, så hun er lige ude og sove en lille eftermiddagslur nu, mens jeg nærmest for første gang i dag sætter mig ned og får skrevet dette indlæg. Når hun vågner, henter vi den kære storebror og kører måske en tur forbi biblioteket. Det elsker han.

Nå, vi skal have kyllingefrikadeller med bønnesalat og fritter af søde kartofler i aften. Og selvom frikadellerne blev lavet lidt på slump, så blev de faktisk ret lækre og saftige. Jeg ved, at mange af jeg elsker, når jeg deler især baby/børnevenlig mad, fordi i ligesom mig nemt kan køre i samme rille og det kan være svært at finde på nyt og varieret mad til dem. Disse frikadeller kan spises af hele familien. Inkl. Baby. Og de er saftige og nemme at sidde med i hånden for de små, så de kan sidde og gnave lidt i den, hvis de stadig er i fasen med at undersøge maden. Jeg plejer at skære alt Lily Sofias ud i stykker, fordi hun simpelthen spiser så hurtigt, at hun nogle gange får lidt for meget indenbords. Jeg har på fornemmelsen, at hun nærmest ville spise en halv frikadelle på en gang, hvis ikke jeg lige får skåret det i lidt mindre stykker 😉 Men det kan i selvfølgelig gøre som i lyster.

Her kommer opskriften i hvert fald:

450 gram hakket kyllingekød

1 pakke bacon skåret i små stykker

3 forårsløg skåret i tynde ringe

2 revne gulerødder

1 god håndfuld hakket feta

1 hvidløg

lidt krydderier – eventuelt lidt oregano og timian

1 æg

1 dl mælk

1 håndfuld havregryn

2 spsk mel

Lidt salt og peber

 

Det hele blandes bare sammen og stil eventuelt på køl en god halv times tid, inden du steger dem. Så sætter det hele sig lidt bedre. Og ja, så steger du dem bare. Jeg stegte mine i kolosolie, men det kan lige så godt være smør eller olie. De kan også bages i ovnen, hvis du hellere vil det.

Håber i synes de er ligeså gode som mig (og prøvesmageren Lily Sofia) 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 skud fra hoften