Ugen der gik

Den der 1 års fødselsdag

71761f05-eeef-4d07-b67d-c32f7c7f2eaeGodaften kære i.

Det er jo ikke fordi jeg ikke ved eller benægter at min lille tut fylder år på mandag. Om seks dage helt præcist. Hendes første leveår er snart rundet, og det er i sig selv jo ret skørt og uforståeligt. Men før jeg drukner i floskler om, hvor hurtigt tiden er gået, så vil jeg i stedet dreje emnet hen på den her fødselsdag, som egentlig slet ikke er arrangeret. Eller det vil sige, at vi har inviteret gæster, men så er det vist også det.

På mandag er det hendes fødselsdag. Og for at være ærlig så kom dagen pludselig så meget bag på mig, at jeg lige tjekkede kalenderen en ekstra gang for lige at være helt sikker på, at det allerede er på mandag og dermed under en uge til. Jeg tror måske, at det hele er druknet i arbejds- og vuggestuestart, så pludselig er maj måned næsten gået. Men der er ikke så meget ståhej og stress over den kommende fødselsdag. For jeg sætter forventningerne ned og nedprioriterer de ting, som hun trods alt stadig er for lille til at forstå og sætte pris på. Fx en masse pynt og hjemmelavede kager, som jeg ellers gerne ville rende og nusse om. Hvis tiden var til det.

I stedet kommer selve dagen til at gå med en kortere dag i vuggestue, fordi jeg skal på arbejde. Jeg kunne sikkert godt have taget fri, men min søde chef har givet mig lov til at møde senere, så jeg kan være med til at fejre hende i vuggestuen om morgenen. Vi tager en langsom morgen herhjemme og møder ind til direktør tid ved 8.30 tiden, hvor jeg så lige skal have fundet på noget lækkert formiddagsmad, som de kan nyde deroppe med mig på sidelinjen. Så jeg trods alt kan være med til lige at synge en fødselsdagssang for hende. Figenstænger, frugtspyd og måske et par bananmuffins, som jeg kan lave på søndag. Noget i den stil.

Fødselsdagen for vores nærmeste holder vi i stedet weekenden efter. D.2. Juni, hvor vi har inviteret vores nærmeste familie og venner til en hyggelig og afslappet dag herhjemme. Om dagen skal vi en tur i LEGO House med mine forældre, bror, svigerinde og to niecer og så kommer resten af flokken til kage og aftensmad senere på dagen. Derfor bliver der heller ikke tid til de helt store forberedelser, og jeg vil simpelthen ikke stresse over det. Det vigtigste er trods alt, at vi hygger os herhjemme i haven. Jeg er sikker på, at min svigermor er mand for at bage en kage og så bliver det noget nem aftensmad som en lasagne, som kan være forberedt fra om morgenen.

Jeg tænkte at ønskelisten måske ville kunne give jer lidt inspiration, hvis i også står foran en fødselsdag og ikke ved, hvad i skal give eller ønske jer til de små. Jeg kan godt mærke, at det er lidt sværere at finde på ting denne gang med barn nummer to, fordi der trods alt er meget der går i arv. Gåvogn, løbecykel, termotøj og den slags. Det er Carl Emil ved at vokse fra, så det er jo en lidt fordel for lillesøster. Men i og med at hun også er en pige, så skal der selvfølgelig også lidt nye tøseting på ønskelisten.

2d5651c2-5d04-4151-bec6-19e44367b167

• Træklodser med forskellige lyde fra Vilac. De fåes i forskellige varianter, men jeg tror det kunne være en god måde for hende at lære et par nye ord. Dyrelyde er vel et godt sted at starte.

• By klipklap stolen har vi allerede, men vi har købt den i XL udgaven til hende, så de har en hver. Lige nu bruges de mest som tumlemøbler, men jeg kan sagtens se de to banditter i hver sin lille lænestol fredag aften med Disney show.

• Pegebøger og bøger med lyd. Noget hun faktisk allerede nu elsker at sidde og kigge og bladre i.

• En eltandbørste. Nu har Lily Sofia ikke noget imod at få børstet tænder, men hvis jeres børn har det, så kan jeg virkelig anbefale jer en eltandbørste. Så går det altså som en leg. Eller i hvert fald er det lidt sjovere og nemmere at få overstået tandbørstningen.

6d58b64a-f8a7-4876-bbe4-7013d772c4cd

• Ja, selvfølgelig skal hun have et dukkehus. Jeg tænker at det tager ret lang tid at få samlet små ting ind til det og kan være et punkt på ønskelisten de næste par år med små møbler og Maileg mus til indretningen. Dette er fra Alice&Fox og de små møbler er fra Cloudberry og det hele fåes på Jollyroom.

• Et lille testel til legekøkkenet fra Ikea. Lige nu har vi kun en masse legemad, men det kunne være rart med et lille stel, så vi rigtig kan lege picnic på værelset. Dette er fra Sebra.

• Det hvide stole/borde sæt er til legehuset, som de har fået i haven her i foråret. Lige nu står det tomt, så det kunne være fint med et lille sæt derinde, hvor de kan spise frokost sammen de to små. Dette er fundet på Coop.

Det er en stor dag. Det her første år. Jeg knuselsker hendes finurlige personlighed, hendes temperament, gåpåmod og stærke vilje. Hun er så modig, så nysgerrig og så har hun mere og mere tillid til andre mennesker. Er mere lattermild og smilende. Og sjov. Hver dag får hun mig til at grine. Det elsker jeg. Jeg elsker hende og alt det kærlighed hun har bragt med sig. 1 år. Suk..

6a176d25-4c5e-4461-ac8b-d102bdf92f5c

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik