At køre fra sit barn i vuggestue

I dag vil jeg..

dsc_0017Lily Sofia er alene i vuggestuen lige nu. Eller uden mig, i ved. Forhåbentlig sover hun en lur lige nu og vågner op i godt humør. Morgenen var fin, og jeg kyssede begge børn farvel, da de skulle til at spise deres frugt og lune boller. Den perfekte afledningsmanøvre i hvert fald for den mindste. Planen er formiddagslur og frokost deroppe i dag, og så henter jeg hende hjem. Nok om en times tid afhængig af hvor lang hendes lur selvfølgelig er, eller hvis hun bliver ked af det, for så ringer de til mig. Og det er jeg egentlig tryg ved.

Lige nu sidder jeg på terassen med solen bagende på min lidt vinterblege hud. Vejret skal nydes i dag. Mest muligt udenfor og så har jeg lovet Carl-Emil en is, når vi kommer hjem. Det må være på sin plads, inden solen og varmen vist desværre er på retur igen i weekenden. Måske vi endda skal indtage aftensmaden udendørs, for vores terasse er heldigvis placeret i aftensolen. Vi må se.

Jeg skal lige lære det her med at være alene. Uden en babyalarm i hånden. Uden at have en baby kravlende efter mig, som efterhånden er så nysgerrig og modig, at jeg hele tiden skal have øjne på hende. Stilhed er et sikkert tegn på ballade. Det kender i helt sikkert godt. Lige nu er det dog mest at kravle op og ned af stole og sofaen, som der hitter, men det kan jo også hurtigt ende i et styrt. Så jeg prøver at nyde det. Roen. Alenetiden. Og det føles egentlig ok. Mine tanker er ved hende, men jeg er ikke utryg ved situationen. Jeg kan jo være der på et kort øjeblik, og jeg har fuld tiltro til pædagogerne. Den her indkøring foregår i et så roligt og tilpas tempo, at jeg føler, at vi alle kan følge med. Store som små.

dsc_0020

Solskin og varme giver mig altid energi og godt humør. Jeg var glad, da jeg slog øjnene op i morges til lyden af en vågen Lily Sofia. Klokken havde lige slået 6, men hun var glad og legesyg, så det samme blev jeg. Vi havde et par hyggelige morgentimer herhjemme, inden vi kørte afsted mod vuggestuen, hvor jeg fik lagt puslespil med Carl-Emil, mens Lily Sofia kravlede rundt på gulvet og undersøgte alt det nye og spændende legetøj. Det er også ret hyggeligt at have den her rolige aflevering af Carl-Emil, hvilket jeg selvfølgelig har haft en del under min barsel. Jeg tror også, at han nyder at vise mig alt det han kan, og han vil meget gerne have min opmærksomhed deroppe.

Nå, hvad skal vi lave i dag. Jeg har nogle ting i tankerne, som ikke er praktiske. Det er vejret for godt til. Så her er planen for i dag:

  • Gå en lang tur. Snakke med min bedste veninde i telefonen imens og få vendt hele verdenssituationen, som vi nu engang gør bedst.
  • Spise frokost udenfor. En avokadomad på ristet rugbrød, som er en af mine frokostfavoritter herhjemme.
  • Lade Lily Sofia mærke græsset og sandet imellem sine bare små fødder, når vi kommer hjem. I dag er termotøj og uldfutter unødvendige, så endelig kan hun kravle rundt i haven uden at blive begrænset af varmt overtøj.
  • Jeg har købt mig selv en buket blomster. Langstilkede roser, det skal pryde spisebordet. Det er for lang tid siden, at jeg har haft en buket stående, men jeg nyder virkelig synet af dem, når de er der.
  • Tage soppebassinet ned fra loftet eller fylde lidt vand i badekarret udenfor, som vandhunden Carl-Emil kan plaske rundt i i eftermiddag.
  • Spise en is i haven med Carl-Emil og være ligeglad med at den smelter udover det hele. Det kan vaskes. Både ham og tøjet.
  • Jeg vil give min mand et stort kys når han kommer hjem og fortælle ham, at han er dejlig. Det gør jeg ikke nok. Jo, jeg kysser ham selvfølgelig dagligt, men jeg skal blive bedre til med ord at fortælle ham, hvad han betyder for mig.
  • Spise tortillapandekager til aftensmad. En af vores allesammens livretter. Men masser af grøntsager og smeltet ost.
  • Male neglene i en ny sommerfarve. Pastelfarver er fine til solbrune hænder.
  • Vente med at ordne vasketøjsbunken til børnene sover i aften.
  • Åbne mig en kold cola, mens jeg nyder synet af mine to, der leger og nulrer rundt i haven. Give dem min tid og mit nærvær.

Kan i have en rigtig dejlig solskinsdag. Jeg vil fortsætte med at nyde min.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At køre fra sit barn i vuggestue