Mine bedste hårprodukter

Det bedste og det værste

Der er gode og dårlige ting i enhvers liv og i alles hverdag. Forhåbentlig har vi meget sjældent dage som udelukkende er dårlige. De er der selvfølgelig, men der er ikke mange af dem i mit eget liv. Måske især efterjeg har fået børn, for de kan lynhurtigt få mig til at smile og grine over et eller andet sødt eller sjovt, som de siger eller gør. Bevares, de er naturligvis også årsag til det modsatte. At jeg hæver stemmen og går ud og trækker luft i to minutter. Det sker naturligvis også. Så her kommer det bedste og det værste fra den seneste uges tid. På godt og ondt 😉

Det værste:

  • Carl-Emil er begyndt at ville stå op og tisse. Muligvis fordi han enten har luret på sin far eller vil gøre et af de større børn i børnehaven kunsten efter. Men ikke desto mindre så er han med sine nogle og halvfems centimeter ikke høj nok til, at hans lille tissetrold kan nå ordentligt over brættet, så det resulterer i, at den hviler på brættet og tisser direkte ud i luften. På væggen og på toilettetbrættet. Et mindre springvand.
  • Lily Sofia kan simpelthen ikke have hvidt tøj på. Jeg har forsøgt ad flere omgange, fordi det jo bare er pænt og passer til alt, men uheldigvis har dagene i en hvid bodystocking også været dagene, hvor der er blevet tomatsuppe og makrel. Og det er ikke løgn. Heldigvis har pædagogerne dog været så søde, at de har skiftet tøj på hende bagefter, men det stykke tøj jeg fik med hjem var ikke mange penge værd og stod ikke til at redde. Jeg må snart have lært lektien.
  • Lily Sofia har bidt mig. Ikke i en egentlig leg, faktisk ret meget ud af det blå, mens jeg sad og lå på gulvet og snakkede med Carl-Emil. Jeg ved ikke, om det var en opmærksomheds-ting, men i hvert fald gjorde det virkelig ondt, og det kom ud af det blå, så jeg råbte nok lidt højt og fik fortalt hende, at det bestemt ikke var ok. Hun gav mig et kram bagefter og aede mig på hovedet, men kort efter forsøgte hun faktisk at gøre det samme ved Carl-Emil – igen ret ude af kontekst. Jeg håber virkelig ikke, at det er noget, at hun begynder at praktisere hverken herhjemme eller nok især ikke i vuggestuen. Carl-Emil er kommet hjem med ret mange tandsæt, og det gør altså lidt ondt som forældre. Men det ville også gøre mig virkelig ked af det, hvis det var mit barn, der gjorde det ved andre. Håber vi kan få det stoppet hurtigst muligt, og at det kun var en engangsforestilling.
  • Vi går ind i to rigtig travle måneder lige nu. I november og december. Det er egentlig ikke fordi, at det ikke er nogle gode ting vi skal. Det er mere fordi, at vi skal rigtig meget på kryds og tværs at hinanden og nærmest hver eneste weekend. Jeg er ikke så god til ikke at have disse weekender uden en eneste fastlagt aktivitet, hvor vi bare kan tage alting i det tempo som vi lyster. Jeg har sagt nej til et par ting, fordi jeg ved, at jeg kører sur i det. Og jeg har skåret drastisk ned i arrangementer, hvor jeg vil inkludere alkohol, fordi det virkelig kan køre mig helt i sænk her på mine ældre dage, hvor jeg er helt ude af fest-træning og egentlig heller ikke hverken vil eller kan bruge en søndag på langs med to børn. Det er nærmere en prioriteringssag. Men stadigvæk er det lidt ærgerligt, at vores weekender ikke kommer til at blive brugt sammen som et firkløver.

Det bedste:

  • Jeg har simpelthen fået erhvervet mig flere fine striktrøjer til både mig og børnene. I både cashmere og uld. Og hvor overfladisk det end kan lyde, så betyder det altså noget, at både jeg selv og mine børn har lunt, blødt og behageligt tøj på. Jævnfør punktet med Lily Sofias hvide tøj, så har jeg selvfølgelig taget dette i betragtning og ikke valgt alt for sarte farver. Men det er en af mine yndlings-ting ved efteråret – det her med de lune strik.
  • Carl-Emil har jo fødselsdag på mandag, og i den forbindelse skal han havde lidt lækkert med i børnehaven. Jeg spurgte ham hvad han gerne ville have med. Hjemmebagt kage, boller i en eller anden sjov farve og med ansiger og eller pandekager stukket ud i små forme? Jeg ville hjertens gerne bage til ham på søndag, så han kunne have det med op til vennerne næste dag. Men min søde dreng var virkelig betænksom og valgte i stedet for mine tilbud at medbringe ostehaps, figenstænger og hindbær. Det er helt ok med mig!
  • Det er ikke tit det sker, og nu siger jeg heller ikke det her for hverken at give jer stress eller grå hår. Men jeg er faktisk allerede godt i gang med julegaverne og adventsgaverne. I oktober måned? Det føles simpelthen fantastisk! Vi får en rigtig travlt november med mange planer, så det er en fordel for mit indre planlægnings-gen at jeg er i gang på den front og ikke skal stresse over det i sidste øjeblik. I hvert fald ikke over alle gaverne på en gang.
  • Den anden aften da jeg puttede Lily Sofia ville hun – som hun ofte gerne vil – have et lille kram og et kys hen over sengekanten. Så står hun lige med hovedet hvilende på min skulder en kort stund, før hun ligger sig ned i sengen. Det er så sødt. Men pludselig gik der sport i det for os begge med det her kysseri, så det endte med at hun fik givet mig 7-8 våde kys med tungen ud af munden, så jeg pænt måtte tørre munden af bagefter. Det var så sødt, at jeg næsten fik en klump i halsen.
  • At vi har bedsteforældre så tæt på. Som i at de bor i samme by som os. Det er simpelthen så fantastisk, at vi har en hjælpende hånd så tæt på, hvis det brænder på. Det gør det sjældent i sidste øjebliks situationer, og ved sygdom er børnene faktisk heller ikke blevet passet endnu, fordi jeg er en hønemor, der helst selv vil være hjemme med mine børn, når de er syge, og også fordi at de 7-9-13 ikke er så ofte syge. Ellers havde det nok været nødvendigt. Det bliver det måske nok, hvis vi engang render ind i dobbelt op på skoldkopper. Jeg frygter stadig den dag det sker. Men fx i morgen er der bedsteforældredag i børnehaven og vuggestuen, som min mor tager til og bruger nogle timer med børnene deroppe. Og så henter hun dem senere på dagen, fordi jeg har en rigtig lang dag foran mig på arbejde. Og hver onsdag henter Simons mor jo. Det er guld værd, og jeg forstår godt dem, som vælger at flytte tættere på deres familie, når de får børn. Både for deres egen men bestemt også for børnenes.

Kan i have en dejlig aften. Jeg er lige inde i en god periode med det her bloggeri. Har fået lysten til det tilbage og hygger mig lidt med computeren på skødet om aftenen i stedet for at fræse rundt og ordne dit og dat. Så kommer der sikkert stille perioder ind i mellem, men det er også helt ok. Det er dejligt i klikker ind forbi, når der er nyt fra mig <3

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine bedste hårprodukter