Fingermad til din baby

Onsdag 171118

Et lille barselsindlæg fra dagen i dag. Det har været en god dag. Onsdagene er jo tit lidt lange, fordi Carl-Emil bliver hentet af sin Bedste. Men i dag er fløjet afsted.

bd0b21b0-44ba-47e0-9119-6e14c3c06525

Efter en god nats søvn uden særlig mange opvågninger vågnede Lily Sofia 6.25 og var sulten. Hun kom over i sengen til mig, jeg ammede hende, og vi blundede begge videre en halv times tid. Hun vågnede mange gange i aftes og faldt sent i søvn, og Carl-Emil ville heller ikke puttes. Så klokken var 22, før der var helt ro i huset, og så var det jo sengetid. Eller tid til lige at tjekke lidt insta-stories ud, som er noget af det sidste jeg gør hver aften. Jeg når langt fra alle, men det er stadig hyggeligt at få små hverdagsglimt fra dem, jeg følger. Det er en rar måde at slutte dagen af på, når der er helt ro i huset.

Jeg tog mig et hurtigt bad, mens Simon tog Lily Sofia med ind i stuen. En af de ting, som jeg ikke lige nåede igår aftes på grund af renderiet i rutefart mellem to børn. Jeg kom i tøjet og fik en hurtig gang makeup på, kyssede Simon farvel og gik så i gang med at få tømt opvaskemaskinen og gjort morgenmad klar til mig og ungerne. Standard morgenritual. Carl-Emil lod jeg sove til lidt over otte. Han var helt væk i drømmeland endnu, og jeg havde det helt dårligt over at vække ham. Men han er trods alt priviligeret at kunne sove så længe i hverdagen, nu hvor jeg er hjemme. Vi havde en hyggelig morgenmads-seance sammen os tre. Begge børn var glade og pjattede med hinanden. Jeg begynder så småt at kunne se de små glimt af søskendekærlighed, om man vil. De er i hvert fald ved at kunne få lidt ud af hinanden, og jeg smelter hver gang Carl-Emil griner over Lily Sofias hoppen og klappen i højstolen eller hvor stort et smil Lily Sofia kan sende ham, når han står op eller kommer hjem fra vuggestue. Det bliver godt med de to!

Jeg besluttede mig for at droppe morgensamlingen i vuggestuen 8.45, fordi de legede så hyggeligt inde på værelset sammen. Så slap vi for hu-hej ud af døren og morgenstress. Så han blev først afleveret til direktør-tid lidt over ni, og han havde haft god tid til at vågne stille op herhjemme. Jeg puttede Lily Sofia direkte i barnevognen, da vi kom hjem. Pakkede pusletasken og gik afsted mod første omgang salmesang i kirken. Det var hundekoldt, men hyggeligt at sneen er vendt lidt tilbage. Hun sov stadig, da vi nåede derhen, men heldigvis blev hun hurtigt frisk og hun nød helt sikkert, at der var andre børn og sang. Hun er ret interesseret i andre børn og søger dem meget. Igen er hun forskellig fra Carl-Emil, som var mere observerende og mere interesseret i legetøj end andre børn. Det skal nok blive godt for hende at komme i vuggestue til april. Vi hyggede med de andre mødre med efterfølgende kaffe-komsammen og lavede en aftale med to af dem om, at vi laver en fast onsdagsaftale om frokost og babyhygge efter salmesang. Vores egen mødregruppe om man vil. Det bliver hyggeligt.

78502e6b-fdee-42f8-b5fa-942c43175d45

Vi travede hjemad i sneen ved middagstid. Lily Sofia var ved at være træt efter en kort morgenlur, så da vi var tæt på at være hjemme, lagde jeg hende ned i barnevognen, hvor hun hurtigt faldt i søvn. Så kunne jeg passende få ordnet lidt vasketøj og varme en portion af gårsdagens minestronesuppe, som blev indtaget i ro og fred med en sovende baby i barnevognen. Halvanden time blev det til.

Jeg havde en lang telefonsamtale med min bedste veninde, som er i udgangen af sin barsel. Jeg kan ikke tælle, hvor mange timer vi har snakket i telefon sammen, men det er ofte i nærheden af de to timer, som vi nemt kan sludre løs i. Om alt mellem himmel og jord lige fra institutionsplads til arbejdssituation til hverdagens udfordringer. Det kommer jeg til at mangle, når hun starter arbejde igen. Det foregår altid med høretelefoner i, så vi begge kan klare babyopgaverne ved siden af 😉 Vi nåede dog kun at få vendt halvdelen af verdenssituationen, inden vi blev afbrudt af babyputning, så vi må sludre videre i morgen.

Jeg puttede Lily Sofia ud i barnevognen til en sidste sen lur, hvilket hun ellers ikke får så tit mere. Men i dag er det aftensmad-hos-svigerforældre-dag, så det er godt, at hun ikke er alt for træt, når vi skal derom. Den står på pandekager. Både til hovedret og dessert, så jeg forudser en dejlig fyldt mave. Det bliver dejligt.

Nu vil jeg få smidt et par ekstra bleer i pusletasken. Simon er lige kommet hjem og vi skal afsted, ligeså snart den lille mus vågner. Håber i har haft en dejlig onsdag <3

840b2aa9-2c12-4dee-b111-8cdf1df2fa8f

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fingermad til din baby