Om børneeksem, arp og pleje af babyhuden

En tilfældig onsdag i barselsboblen

7af10f1e-9967-4519-b01d-c352341fa0d5‘Babababa’.. ‘Dadada’.. Jeg trykker på mobilen og ser, at klokken lige har rundet 6. Der er små lyssprækker ind ad begge sider af rullegardinerne. Det er ved at blive lysere selv i den tidlige morgen. Jeg sætter mig op på sengekanten. Stadig med lukkede øjne. Jeg er ikke helt udhvilet, selvom natten egentlig har været fin. Kun et par hurtigere opvågninger. Jeg henter en frisk Lily Sofia med ind i dobbeltsengen og går ud for at lave en lille morgenflaske. Bare lige for at tage den værste sult, så vi ikke skal skynde os ud af sengen og sætte havregrød over eller smøre en bolle. Jeg lukker døren ind til en stadig sovende Carl-Emil og tager sutteflasken med den lune mælk med ind i sengen. Trækker dynen over både mig og Lily Sofia, men det varer kun et splitsekund før den er sparket af igen. Mælken glider dog nemt ned, men da sidste dråbe er sunket, triller hun rundt på maven, sætter sig op og hopper op og ned. Absolut ingen chance for rolig morgenputning eller videre blunderi. Vi må stå op.

Jeg tager morgenkåbe og tykke sokker op, snupper dynen unede den ene arm og Lily Sofia på den anden. Lader Simon blunde lidt videre og trisser ind i den halvmørke stue og finder lidt legetøj frem fra opbevaringsposerne og lægger mig på madrassen på gulvet. Lukker hunden ud at tisse. Hun er dog ikke specielt vild med tanken om at underholde sig selv og vil hellere kravle hen over mig. Frem og tilbage. Frem og tilbage. Hun har ikke et roligt øjeblik.

KL.7.15 står Simon op og jeg stikker hovede forsigtigt ind til Carl-Emil. Han pusler lidt rundt i sengen og kigger op på mig med søvnige øjne og et smil. Lily Sofia kommer kort efter kravlende ind. Sådan starter hver morgen. Hun kommer op i sengen til ham. Han aer hende på hovedet. Hun mosler rundt og piller hans sut ud af munden på ham til hans store morskab. Ungerne spiser morgenmad sammen, men jeg tømmer opvaskemaskinen, hvilket nærmest også er et fast morgenritual, hvis man kan kalde det det. Jeg får begge to i tøjet og kysser Carl-Emil og Simon farvel. Han afleverer ham på vej på arbejde, og det passer fint med, at jeg lige kan få pakket en lille taske til dagens babysalmesang og ryddet op efter morgenmaden.

240a7a6d-e343-4aa4-8b24-769d95914aaa

kl.8.30 kan Lily Sofia ikke holde sig vågen længere. Jeg når ikke engang at få jakke på, før hun har lukket øjnene i barnevognen. Jeg laver en hurtig lynoprydning i huset, smider en smoothie og en bolle i pusletasken og får lagt gårsdagens tøj sammen på vasketøjsstativet. En lille halv times tid efter kan jeg høre babypludren i alarmen. Det var ikke længe. Omvendt passer det fint med, at vi alligevel skal til at afsted. Det ender ofte med, at jeg må vække hende før salmesang. Ikke i dag. Jeg snupper jakke og handsker på og får sat Lily Sofia op i barnevognen, så hun kan holde lidt øje med de forbipasserende biler og træer på de par kilometers tur vi har hen til kirken. Da jeg kommer derhen er flaget på halvt, så der er åbenbart begravelse i dag. Salmesang må være rykket til kirkehuset, hvor der rigtignok står et par barnevogne. Det viser sig, at ejerne af dem er et par dagplejemødre, som fortæller mig, at salmesang først er 10.30 den dag. Nå. Jeg overvejer om vi bare skal blive og vente, men ender alligevel med at smutte i Brugsen i stedet og købe et par småting vi mangler og en pose babysnacks til at holde Lily Sofia beskæftiget og tålmodig på hjemvejen, som foregår i rask trav og med diverse børnesange. Vi når kun lige hjem og vende i tyve minutters tid, inden vi denne gang tager bilen i stedet. Det er sidste gang med salmesang for denne sæson. Nok sidste gang for mig for altid. Det er ikke så vemodigt, som det lyder. Det har været hyggeligt, men det er jo for børnenes skyld, at vi synger de samme sange. Blæser de samme sæbebobler og rasler med de samme rasleæg. Vi hygger med lidt kaffe og te og et par chokoladesmåkager bagefter. Klokken 12 vender vi snuden hjemad.

Lily Sofia har næsten lukkede øjne, da vi kører ind i garagen, så jeg putter hende direkte i barnevognen. Går ind og pakker ud og laver mig min klassiske frokost, når jeg er på barsel. Et par stykker ristet rugbrød, et par spejlæg, en avokado og lidt grønt. Jeg bliver aldrig træt af det, tror jeg. Jeg får set det seneste afsnit af Paradise hotel og Løvens hule, inden hun vågner op igen lidt i to. Udhvilet og i godt humør heldigvis. Vi hygger med en hjemmebagt bolle fra fryseren, leg i stuen og på værelserne. Øver i at gå med gåvognen og mosler rundt i sengen, inden Simon kommer hjem ved 16 tiden. Han snupper et bad, inden vi triller afsted til den ugentlige familiekomsammen hos svigerfamilien, hvor Carl-Emil altid bruger sine eftermiddage hver onsdag.

Der er næsten altid 3 retters menu deromme. Min svigermor er god i køkkenet. Jordskokkesuppe med jordskokkechips, bacon og brød til forret. En thaigryde med kylling og ris. Og til sidst afsluttet med de lækreste marcipanfyldte chokoladepåskeæg. Jeg snupper også lige et stykke af den hjemmebagte banankage. Maven er glad og fyldt. Børnene har været glade og hygget sig. Vi kører hjemad lidt i syv med forventningen om, at de små nærmest skal direkte på hovedet i seng. Men de ender med at lege så godt sammen. Med at kigge i bøger, bygge bane med bobles møblerne og lege i boldbassinet, så klokken passerer et stykke over halv otte, før vi deler os op og går i gang med børneputningen. Det går nemt med begge. Lige tilpas trætte. Lily Sofia falder i søvn i mine arme. Min yndlingsmåde at slutte dagen af på. Jeg sidder lidt med hende i armene og stirrer på min lille pige, før jeg lægger hende over i hendes seng og putter tæppet over hende. 5 uger er der cirka tilbage, før hun starter vuggestue. 5 uger.

Så nu sidder jeg her. I sofaen. Med benene oppe og en ansigtsmaske på. Det er altid om aftenen, jeg lige nusser lidt ekstra om mig selv. Når børnene sover. Med en hårkur eller får ordnet neglene. Jeg skal lige have taget mig sammen til at komme i bad. Ellers skal vi vist bare have set aftenens afsnit af Homeland. Vi er ikke gode til at få set serier sammen, men den her. Den elsker vi begge, og vi lader telefonerne ligge i køkkenet, så ingenting forstyrrer os.

Jeg håber, at i har haft en dejlig onsdag. God aften og ikke mindst – god nat.

714ccec9-eedb-48b3-9af8-252aa9749819

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om børneeksem, arp og pleje af babyhuden