Ugen der gik og weekenden der kommer

Advents- og julegaveideer til børnehavebarnet

Det nærmer sig ligeså stille den tid. December måned hvor nogle af jer måske er ved at forberede adventsgaver eller julegaver til jeres små. Jeg har fået flere opfordringer på disse indlæg – både på ideer til Carl-Emil – det 3-årige børnehavebarn, til Lily Sofia – krudtuglen på 1,5, som stadig elsker at nusse rundt med små Maileg mus og dukker, og så til mig selv. For det kan være svært at finde på ønsker, men i år har jeg faktisk haft en rimelig liste klar til familien, og jeg tror måske også, at jeg er ved at være rimelig godt med i forhold til adventsgaver. Jeg har i hvert fald en del ting liggende i skabet, som jeg lige skal have dannet mig et overblik over en dag, hvor jeg ikke kan risikere at blive opdaget – så efter sengetid 😉

Men her er i hvert fald mine udgangspunkter får både ønsker og de ting, som jeg allerede har købt til Carl-Emil. Det betyder ikke, at det kun kan bruges til drenge, for der findes jo varianter af det hele i mere pigede udgaver, mens mange af dem samtidig er til begge køn.

  1. En nye hue. Det mangler Carl-Emil egentlig, så jeg har købt denne fra Fub til ham, som han får sammen med en lille pakke rosiner eller en slikkepind i adventsgave, eftersom en hue måske godt kan være lidt kedelig for sådan en lille fyr. Men denne er blød og varm, og så passer den godt til hans fine grå vinterjakke.
  2. De fine kasser foldekasser fra Aykasa er både en god ide til advents- eller julegaveønsker. De kan simpelthen bruges til alt! Jeg har allerede fået første sending hjem og har faktisk en mere på vej, fordi jeg jo både bruger dem til badeværelsesopbevaring og nu også vil i gang med køkkenskufferne og børnenes værelser. Til bøger, legetøj, til puslepladsen. Det er vist kun fantasien, der sætter grænser. De små koster 39,- og de mellemstore 119,- og fåes jo i flere forskellige, pæne farver.
  3. Gurli Gris bøgerne er en rigtig god ide til en adventsgave, hvis jeres børn også elsker at få læst en god bog. Det er virkelig fine illustrationer og letlæselige historier, så de ikke mister tålmodigheden. Jeg har læst den samme omkring 40 gange for Carl-Emil, så nu er det vist snart tid til at købe en ny – mest for min skyld 😉
  4. Magnetspil – eventuelt som et fiskespil som her. Jeg har købt et lignende fra Lidl i sidste uge, som de vist stadig har. Det kostede omkring 40-50 kroner, og jeg er sikker på at der kan gå lidt tid med det. Dette er fra Djeco og koster 140,-
  5. Maxiperler er en god ide til børn, som måske har brug for at samle sig omkring lidt mere stillesiddende aktivitet og samtidig er det rigtig godt for finmotorikken. Så det får Carl-Emil også i adventsgave. Jeg tænker, at han primært kan øve sig i at sætte perler på en elastik, så han får en halskæde, men mon ikke det også ville være sjovt for ham at lave en Gurli Gris figur som dette sæt. Dette sæt koster 150 kr i Fætter Br.
  6. Det her spil er virkelig godt for Carl-Emil, der elsker at tælle og lære nyt. Disse er ligesom et puslespil, hvor man sætter to ting sammen med ting der matcher. Jeg fandt det i Fakta til omkring 40 kroner, men ellers kan i finde det her. Det fåes også i forskellige andre varianter med fx Bamse og Kylling.
  7. Tatoveringer – En fin ide, hvis man mangler en lille ting, og der er jo tusindvis af motiver at vælge i mellem.

Her lidt julegaveideer, som er i den lidt dyrere ende. Jeg har købt piratskibet til Carl-Emil, som jeg er sikker på, at han kommer til at elske. Så må vi lige finde ud af, hvor der så er plads til det henne, men juledagene skal i hvert fald nok blive brugt på at lege med de små piratfigurer på det store skib. Mormor har nemlig sørget for at købe piraterne ved siden af 😉

Le Toy piratskib 750 kr // Tilhørende piraterne 280,- 

Derudover kan det være en god ide at skrive et par lækre vinterstøvler på ønskelisten, hvis man ikke allerede har erhvervet sig et par. Eller måske også et par termostøvler. Carl-Emil fik begge dele i fødselsdagsgave. Vinterstøvlerme købte jeg selv til ham, og det er blevet den klassiske Angulus Tex model, som han også havde sidste år, men som bare sidder godt på hans god og støtter og varmer godt.

Ellers kan det være en ide at ønske sig et lækkert sæt sengetøj til børnene, som egentlig ret hurtigt bliver en lidt dyr affære. Jeg har jo forelsket mig lidt i Konges Sløjds sengetøj både til børnene og voksne, men et junior sengesæt er ikke sådan en ting, som man lige bestiller en onsdag aften. Eller jeg gør ikke 😉 Der er det trods alt lidt sjovere at bestille tøj. Men jeg kan godt mærke, at hans nuværende sengetøj er blevet godt brugt de sidste par år, så nu er det vist tid til en lille udskiftning. Jeg har også skrevet et lækkert sæt nattøj/hyggetøj på listen. Det kan de bare aldrig bruge. Sådan et lidt fint matchende sæt, som de samtidig også godt kan beholde på hele dagen uden det nødvendigt udstråler, at de lige er stået op fra middagsluren.

En traktor. But off course. Hvis i også har en traktorglad dreng eller pige kan jeg anbefale denne model, som Carl-Emil fik i fødseldagsgave, som kan køre selv og har lygter på. Den er altså ret fin og så er det et stykke legetøj, der holder lidt længere, fordi kvaliteten egentlig er god. Babysam har lige nu 20% på John Deere legetøj. Jeg har skrevet den lille fjernstyrede traktor på ønskelisten til Carl-Emil, som jeg egentlig tror, at han kunne få meget sjov ud af. Se udvalget her. 

Og sidst men ikke mindst – Bobles selvfølgelig. Uden tvivl det legetøj, som bliver brugt mest herhjemme af begge børn, og vi har efterhånden en del forskellige. Dog ejer vi kun et enkelt rullebræt, og selvom det er mest banebygning den står på, så ender det ind i mellem også i en slåskamp om rullebrættet. Vores favoritter herhjemme er nok elefanten og krokodillen. Vi har senest erhvervet os dinoen, som også er rigtig god til at bygge en lidt vildere bane og øve balancen lidt ekstra. Måske man kan være heldig at finde det på tilbud til Black Friday?

Håber det kunne give jer lidt inspiration. Kan i have en dejlig søndag <3 Jeg vil fortsætte min på sofaen og pleje min trætte krop med chips, cola og børnekys.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik og weekenden der kommer