Advents- og julegaver til den lille

Hyggelige ting at lave i december

Glædelig weekend og glædelig første december.

Vildt at det allerede er nu. Julemåneden. Jeg skulle jo have rejst til Cambodia i morgen, men eftersom turen er blevet udskudt, så kan jeg rigtig nyde hele december måned sammen med mine små banditter. Jeg går ret meget op i at sprede juleglæde for dem. At få dem til at føle at december er noget særligt. Mine forældre har aldrig været særlig store julefans, så måske derfor betyder det ekstra meget, at jeg skaber nogle traditioner for mine børn og giver dem et forhold til julen. At vi hygger os lidt ekstra og er lidt mere sammen om tingene. Jeg er selv ret glad for julen. Oftest er det julemusik, den første smagsprøve på pebernødder og så at gå ture en mørk aften, hvor folk har tændt masser af ekstra lys i vinduerne, der giver mig den der varme følelse af jul og hygge. Det elsker jeg. I år har jeg efterhånden nogle børn som forstår lidt mere og som får mere glæde af at være med til julehyggen, og det skal selvfølgelig udnyttes. I den forbindelse kommer her lidt ideer til ting, som måske kan bidrage til lidt ekstra julestemning og om ikke andet så tid sammen som familie. Hyggelige, små stunder som kan forsøde en mørk december måned.

  • Pak jer ind i varmt tøj, huer, flyverdragter og varme støvler og kør en tur ud i skoven. Saml gran, grene og kogler ind og tag dem med hjem, så i kan lave jeres egen juledekoration, når i kommer hjem. Helst med en kop varm kakao med skumfiduser on the side. Alle har godt af den friske luft, og selvom det kan være svært at tage sig sammen til at komme udenfor i det vejr vi har lige nu, så er det så fantastisk rart, når man først er kommet afsted, og det er også en virkelig hyggelig ting at gøre sammen. Børnene vil helt sikkert elske det. Lad dem lave deres egen dekoration derhjemme og pyt med hvor grim den er. For det bliver den! Men de vil helt sikkert være stolte af deres væk, og det er det vigtigste! Lige der midt på spisebordet skal den stå og brænde hele måneden. Børnelykke.
  • Få handlet ind til at lave enten konfekt eller julesmåkager, pebernødder – eller måske det hele på en gang. Køb små sjove udstiksforme, så børnene selv kan lave deres kager og bagefter pynte dem med glasur og pynt. De vil helt sikkert elske både at lave dem, og også at spise dem selvfølgelig. Pyt med at det sviner imens. Alting kan gøres rent igen. Det vigtigste er bare, at der bliver hygget omkring det. Og det er jo i bund og grund ligegyldig hvilken form kagerne eller pebernødderne har – de smager af det samme alligevel. Lav eventuelt en lille pose til bedsteforældrene med at lille sløjfe om, som børnene stolte kan aflevere til dem som en lille sød gave.
  • Lav et lille photoshoot med børnene hjemme i stuen og få taget nogle gode billeder af dem, som kan blive fremkaldt og brugt til en sød julegave. Der er ikke meget der bringer mere lykke hos bedsteforældrene. Måske lige toppet med en lille indrammet tegning, så er der ikke et øje tørt. Eller i ved 😉 Men det kan være et rigtig hyggeligt projekt at give børnene matchende julesweatre på og nissehuer, eller putte dem i en fin kjole og skjorte og så ellers forsøge at få dem til at sidde nogenlunde stille, mens man får taget et par billeder af dem. Man kan vel bestille dem med et par af de hjemmebagte pebernødder imens.
  • Undersøg hvor der er julemarked i nærheden af, hvor i bor. Pak så hele familien i bilen og brug et par timer eller tre på at trisse rundt til duften af brændte mandler, gløgg og nisser en masse til lyden af sød julemusik. Jeg tror, at det er de færreste der ikke bliver smittet af julestemning til julemarkeder og det er en hyggelig weekendaktivitet, som både bringer glæde hos store og små.

  • Tag ud og fæld jeres juletræ sammen. Hvadenten det så er til udenførs eller indendørs brug. Medbring en sav og en varm jakke, og så kan i jo lade børnene være med til at vælge træet. Det kan selvfølgelig være lidt risikabelt, men hyggeligt. Igen handler det for mig lidt om at skabe traditioner. Jeg tror ikke, at vi får et juletræ indendørs i år. Fordi vi simpelthen ikke har særlig meget plads i stuen, men hvem ved om jeg lige pludselig ombestemmer mig. Men vi har som fast tradition i min svigerfamilie, at vi sammen tager ud og fælder juletræ sammen og efterfølgende får æbleskiver og varm kakao i det hundekolde og meget lille kolonihavehus, hvor vi sidder tæt pakket sammen, men det er alligevel en tradition som vi holder fast i og holder rigtig meget af.
  • Gå i en hobbyforretning eller Søstrene Grene og køb noget nyt julepynt og pak, papir og juleklip. Og lad så børnene være kreative og sysle rundt med glimmer, lim og lave lange guirlander, som kan pryde deres værelser. I kan også købe nogle julekugler, som børnene får lov til at skrive og tegne på med en fin tusch, og så kan det enten være pynt til juletræet eller en lille gave til bedsteforældrene. Man kan også lave fine juletræsophæng af perler. Og bedst af alt – hvadenten i har juletræ eller ej, så lad børnene bestemme hvordan og hvor det skal hænge. Man kan også købe et lille cedertræ og pynte det som alternativ. Måske det også er det jeg ender med.
  • Tag dynerne med ind i sofaen søndag morgen, varme striksokker på og lav en stor skål med snacks til børnene, og sæt så en hyggelig juletegnefilm på. Det kan også altid få mig i julestemning. Jeg tvivler på, hvor længe mine børn kan holde sig underholdt af det, men med snacks er der da i hvert faldt 10-15 minutters ro 🙂 Om ikke andet så er det dejligt bare at komme helt ned i gear og slappe af. Sammen.

Ønsker jer i hvert fald en rigtig dejlig første decemberdag <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Advents- og julegaver til den lille