Fødselsberetning - Lily Sofia

Mandags-facts

d8df7af7-34bd-43df-a048-050a8383a36bMandag. Endnu en weekend er for hurtigt overstået. Og selvom jeg er på barsel, så betyder weekenden alligevel noget særligt for mig, for der er både Carl-Emil og min mand hjemme. Ikke desto mindre er begge nu kysset farvel til vuggestue- og arbejdsliv, mens jeg vil fortsætte vores vante gang hjemme i barselsboblen. I den forbindelse kommer her lidt mandags-facts og tanker.

1. Efter jeg blev mor har jeg ændret syn på mandage. Førhen havde jeg ofte stadig en smule tømmermænd og hævede øjne, når jeg vågnede op mandag morgen efter at have snoozet lidt rigeligt. Nu vågner jeg stadig op med hævede øjne på grund af søvnunderskud, men heldigvis er det uden tømmermænd. Dem savner jeg virkelig ikke! Nu er mandag ret ofte en ok dag, hvor vi bliver hjemme og hygger i nattøjet til langt op ad formiddagen.

2. Jeg tænker ret meget over amning af Lily Sofia. Det kommer der nok et seperat indlæg om snarest. Faktum er, at jeg egentlig gerne vil nedtrappe det, fordi jeg som tidligere nævnt skal på weekendtur i midten af marts. Vi har prøvet med en flaske, hvilket ikke var en succes, så det er en lille stress-faktor, at jeg ikke ved, hvordan det lige rent praktisk skal gå, når jeg ikke er hjemme, selvom der stadig er over to måneder til.

3. Min far fyldte 60 år i december og holder i den forbindelse stor fest på lørdag. Jeg overvejer, om jeg  burde holde en lille tale til ham, men jeg bliver altid så pokkers nervøs over sådan noget. Lidt ligesom jeg skal til eksamen. Jeg ved dog, at han ville blive glad for det, så måske skal jeg bare tage mig sammen og få skrevet lidt ned.

4. Vi er begyndt at skære ned på Carl-Emils middagslur. Han kan stadig sagtens sove 3 timers lur i weekenden, men så er han til gengæld langt fra træt nok til at blive puttet 19.30. Så nu prøver vi at skære lurene ned til 2 timer og helst ikke meget senere end til kl.14. Så håber vi på at kunne få ro i huset før kl.21 om aftenen! Hvornår stoppede i med middagsluren? Han er trods alt kun 26 mdr, så han er stadig for lille til at undvære luren, synes jeg.

f7077024-463c-422b-a053-16ba3508ae92

5. Det begynder at tikke ind med smukke forårsnyheder i min mailboks og på Instagram af alverdens fint børnetøj. Jeg prøver hurtigt at slette dem eller scrolle videre, for jeg er en svag, svag sjæl og falder simpelthen for nemt i fælden og køber nyt til børnene, selvom de ikke har brug for det. Dog har begge børn lige lavet et lille vokse-spring, så der er pakket lidt væk. Og selvom jeg har noget liggende i den næste størrelse i skabet til begge, så ved jeg ikke om jeg kan modstå fristelsen og lade være med at klikke lidt nyt hjem.

6. Jeg har egentlig ret mange dejlige ting i kalenderen for dette år. Blandt andet et spaophold med min veninde til Ystad, som vi gav hinanden i julegave og som senest skal bruges til marts. Derudover skal jeg jo på den før omtalte Barcelona tur med mine gymnasieveninder og 2 af dem skal også giftes. Polterabend og bryllup er nok blandt mine favorit-arrangementer – især bryllupper! Det første er i starten af maj, jeg krydser sådan fingre for, at det hele kommer til at gå op med børnepasning, så jeg kan nyde at fejre kærligheden og have en aften alene med min mand.

7. Apropos alenetid, så har vi kun været alene i et par timer, siden Lily Sofia blev født i maj. Det er nok også ved at være på tide, at vi tager os tid til det. Måske bare en frokost ude, hvor vi kan holde hinanden i hånden i stedet for børnene. Jeg må i gang med at lære Lily Sofia at det er ret fedt at blive passet!

8. Jeg har endnu ikke hørt, om Lily Sofia har fået plads i vuggestuen. Dog bekymrer det mig ikke synderligt. Der er vist også noget med søskende-garanti, så jeg regner stærkt med, at hun skal starte som planlagt i midten af april.

9. Jeg har skrevet hende op knap 3 uger, før jeg selv skal starte arbejde. Det samme gjorde jeg med Carl-Emil. Hans indkøring gik rigtig nemt, så jeg havde også lidt tid til mig selv, inden jeg skulle starte. Selvom jeg er lidt mere skeptisk omkring Lily Sofias indkøring, så er jeg nødt til at tro på, at det glider glat. Jeg er begyndt at bruge 10 minutter ekstra deroppe, når jeg henter Carl-Emil, så hun lige får lov til at ligge at lege lidt og se de andre lidt an. Forhåbentlig gør det efterhånden stedet lidt mere kendt for hende.

10. Og apropros Lily Sofia så er hun inde i en periode, hvor jeg helst ikke må forlade rummet, hun er i – også selvom både Simon og Carl-Emil er ved hende. Så starter hun en vild sirene og stopper først efter nogle minutter – eller hvis jeg kommer tilbage. Jeg er spændt på, om hun altid vil være en mors pige 😉

c6357d2d-a294-44d4-83e1-e96c99c9d73e

Det var dagens facts. Tak fordi i følger med herinde. Det er så dejligt! Ha en dejlig mandag.

2 kommentarer

  • Lika

    Jeg har selv en søn på 2,5 år. Han sover sagtens 3 timer i vuggestuen, men i weekenden ender han ofte kun på 1 time +/-.Min søn er lidt svær at putte uanset om han sover meget eller lidt – det har slet ingen effekt. Jeg tror det klart er alderen – trodsalderen laver nogle ret vilde ændringer i deres adfærd – heldigvis varer det ikke så lang tid ad gangen :). Det har været anderledes tidligere, men nu er der ret mange overspringshandlinger. Dog tager det sjældent mere end en halv time og ofte mindre, så vi klager ikke. Og jeg tænker umiddelbart, at det er tidligt at skippe luren for din søn – men at korte ned kan måske hjælpe. I må prøve jer frem?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette

      Nej, det er heller ikke sikkert, at det egentlig har den store effekt. Jeg fornemmer bare, at hvis han ikke er træt nok, så ender det oftest med, at han ikke kan finde ro og til sidst bliver sur og irriteret over, at vi ikke kan blive ved med at læse bøger og synge 😉 Og ja, ingen tvivl om at der virkelig skal prøves grænser af lige nu. Vi kan også godt have et par nemme, gode dage ind i mellem og så lige pludselig nogle aftner, hvor det tager 1-1,5 time før han falder til ro. Der sker nok en masse i det lille hovede. Jeg satser altså også på i hvert fald et halvt års tid endnu hvor vi har to børn, der sover lur. Og gerne samtidig!! 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsberetning - Lily Sofia