Et lille søndags-pip

Mandags-facts #5

2cb578e5-b456-4e39-af71-67f6f0d49a04

Glædelig mandag, kære læsere.

Nu er det i gang med en ny uge. En ny uge med det sædvanlige salmesang og så skal jeg ud og have købt et par fødselsdagsgaver. I dag skal jeg mødes med nogle andre barslende mødre til morgenmad. Denne weekend har været ret stille og rolig, men fra næste weekend kommer der lidt flere planer på programmet, og som et af mandagens punkter vil afsløre, er der især en ting jeg glæder mig til. Så weekenden må gerne bare nærme sig med hastige skridt. Måske lidt tidligt at ønske det på en mandag, men ja. Jeg skal nok nyde dagene alligevel. En del af de kommende arrangementer er for mit vedkommende uden børn. Tænk sig, at vi er kommet dertil, hvor jeg rent faktisk kan tage afsted. Det er lidt underligt, men på den gode måde.

Blusen på billedet, som jeg nævnte købet af i sidste uges mandags-facts er kommet med posten, og den er simpelthen fantastisk. Virkelig blød, varm og lækker. Elsker kraven, og så har den lidt ekstra længde på både ærmer og kroppen, så den lige går ned omkring bagdelen. Den er stadig på udsalg til 50% og kan fåes stadig i størrelse medium og large. I kan finde den her, hvis i er interesserede. Bukserne som jeg også bestilte var desværre for store. Øv. Men retur kom de, og så er de penge sparet 😉

Nu til ugens mandags-facts – et af mine favoritindlæg at skrive:

  1. Apropos et af punkterne fra sidste uges mandags-facts, så har jeg nu lånt en bog på biblioteket. ‘To søstre’ af forfatteren Åsne Seierstad, som jeg ikke tidligere har læst noget af. Den handler om 2 muslimske piger, som flygter fra deres familie for at være såkaldte krigsbrude i Syrien. Deres far rejser ud for at finde dem, fordi landet er krigshærget, men han ender med at få kontakt med en terrororganisation og kommer i fængsel. Den er virkelig spændende! Sådan at jeg glæder mig til at læse videre, når ungerne er puttet. Det er en fantastisk måde at koble af på!
  2. Jeg har glemt Carl-Emils allerførste tid ved tandlægen. Eller det vil sige, at jeg faktisk har overset den. Den mail der tikkede ind i min eboks d.9. Januar. Flot Mette! Så i onsdags skulle han havde været til tandlæge og senere på dagen fik jeg en ny mail med, at han var udeblevet fra din aftale, og så har han fået en ny tid. Den blev skrevet i kalenderen med det samme!
  3. Lily Sofia er begyndt at sove igennem uden mad nogle nætter. Det kunne hun måske godt have gjort noget før, men jeg synes det var rart lige at give hende et drømmemåltid, inden jeg gik i seng, så jeg i hvert fald vidste, at hun ikke vågnede af sult. Men hun kan godt tage et stræk på 10-11 timer uden mad, så det er dejligt. Hun har selvfølgelig stadig opvågninger i løbet af natten, men der er sutten nok til at få hende lullet videre i søvnen. Det betyder også, at jeg nogle dage er nede på to amninger. Og så får hun ofte en lille flaske også. Enten ved puttetid eller inden hendes middagslur. Jeg tror, at februar bliver min sidste amme-måned, og så bliver det sutteflaske for resten, fordi jeg alligevel skal være væk de dage i midten af marts. Men det er okay. 9 måneders amning har været fint, og jeg er ved at være klar til at lukke det kapitel.
  4. På lørdag skal jeg ud og se min veninde prøve brudekjoler. Jeg glæder mig som et lille barn! Det er så stor en dag, og jeg er sikker på, at hun bliver noget så fin. Så kan jeg sidde i sofaen med de andre, drikke champagne og småtude over hele scenariet af hvide kjoler og slør. Perfekt lørdagsbeskæftigelse!
  5. Salmesang. Det går jeg jo til om onsdagen her i vores lokale kirke. Og det er rigtig hyggeligt, men det er også virkelig ‘kristent’. Jeg kan ikke finde et bedre ord? Altså jeg ved godt, at det er i en kirke og at man synger salmer, og der er selvfølgelig også sæbebobler osv, men vi tænder lys ved døbefonten og beder Fader Vor, står nynnende foran alteret og går i en lang række rundt i kirken med vores sprællende babyer på armen, der alligevel ikke forstår noget med Gud og Jesus. Jeg ved ikke. Jeg har jo gået til det før i en anden by, men der var det hele bare lidt mere afslappet og med mere fokus på musik og rytmer. Det bliver bare lidt komisk, når ingen af os kender halvdelen af salmerne og det nærmest mere føles som en gudstjeneste – for babyer!
  6. Min bedste veninde og jeg gav hinanden et ophold på Ystad Saltsjöbad i julegave, og nu er datoen booket. 28. Februar pakker vi en taske og tager afsted på en overnatning med massage, ansigtsbehandling, spa og 3 retters menu og smukke omgivelser. Det bliver SÅ tiltrængt, da vi begge har fået barn i 2017 og derfor har vi ikke været sammen uden de små lige siden. Vi kan nok ikke undgå at snakke børn, men jeg er i hvert fald sikker på, at det bliver kvalitetstid med afslapning og dybe samtaler og en flaske vin, som vi gør bedst. Det er vigtigt at huske alenetid med sin mand, men virkelig også vigtigt med sine nærmeste venner!47f75c43-d830-4337-ba5c-43d5d4c5dc56
  7. Carl-Emil er blevet klippet. Og jeg er virkelig ikke vild med det. Og det værste er, at det er svigermor der har gjort det. Bare sådan uden lige at tjekke med os først. Hun er frisør, så han bliver nærmest studset hver onsdag, når hun henter ham fra vuggestue, men jeg har sagt at det altså gerne lige må vokse lidt ud. Nyklippet pandehår er sjældent helt pænt, vel? Han har jo altid haft en lidt længere grydefrits. Nu er det klippet noget kortere. Hans fine lyse lokker er væk, og jeg kan næsten ikke holde det ud. Jeg har sagt det til hende. Det var jeg nødt til. Hans hår er sgu ikke bare til fri klippe-afbenyttelse 😄 Jeg glæder mig bare til, at det vokser ud igen. Hans hår skal ikke i nærheden af en saks i lang tid!
  8. Apropos hår, så er jeg også pænt træt af mit eget. Egentlig skulle det klippes noget kortere, for at jeg kunne udnytte page-længden, men i og med at vi skal til 2 bryllupper i år, så tror jeg, at jeg lader det vokse indtil da, så jeg kan sætte det op på en eller anden måde. Så må jeg lige overveje situationen bagefter og se om det skal være kort igen, eller om jeg er bedst med en lang hestehale 😉
  9. Jeg gav Simon nyt sengetøj i julegave. Det havde han altså ønsket sig! Så jeg gik all-in og bestilte 2 sæt fra Kongesløjd, som desværre var i restordre og først kom her midt i januar. Men virkelig, det er det ultimativt lækreste sengetøj, vi nogensinde har haft. Vi var helt salige, da vi lagde os i de bløde betrukne dyner. Pengene værd, det må jeg altså indrømme!
  10. Apropos julegave. Så har jeg endnu ikke fået min julegave endnu. Min Dyson støvsuger. Min mand venter på, at den nye model kommer på tilbud. Det skulle ikke undre mig, at der går lang tid endnu. Men tro mig, jeg er mesteren i at skyde små stikpiller afsted, når jeg på alle fire ligger og tørrer brødkrummer, ærter og pastaskruer op fra gulvet. ‘Her ville det virkelig have været dejligt at have min støvsuger,skat’! 😉

Kan i have en dejlig mandag derude <3

0e43b085-4845-4f4b-a028-341e6e46494c

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et lille søndags-pip