Fødselsdagsinspiration til den 2-årige

Weekend fra kamerarullen

Glædelig søndag,

Vi er stadig i gang med at nyde sidste del af vores forlængede weekend. Sådan en ekstra helligdag gør så godt for afslapning- og familietid, så jeg føler mig ladet op på både kvalitetstid med de små og i energiniveau. Solen er ikke nået til vores lille by, som jeg havde forventet. Igår sidst på eftermiddagen fik vi dog lidt blå himmel at se, og jeg udnyttede det og tog en god løbetur. Men idag er det gråvejr og derfor var vi bare hjemmehygget. Carl Emil har sovet ved sin bedste, så vi har haft enebarn lidt af weekenden. Det har været rigtig godt for dem begge. De er de sødeste børn, når de ikke har hinanden at konkurrere med om opmærksomhed og det samme legetøj. Så det skal vi huske at nyde og tage os tid til ind i mellem.

Fredag var Simon i København og se pokalkampen med Brøndby. Han havde arbejdet sent både tirsdag og torsdag, så jeg har følt mig rimelig godt rustet til At være alene med børnene. Det er jo ikke fordi at det er så hårdt igen, men jeg kan da godt mærke at putte tid for to børn gerne skal glide lidt glat, for at jeg ikke får alt for mange grå hår. Omvendt giver det også lige et lille nøk opad på selvtillids skalaen, når det lykkes at der er ro i huset før klokken 20. Og jeg nyder at nusse rundt om aftenen og ordne små hængepartier med fjernsynet slukket. Ordne negle, tage en ansigtsmaske på og ordne lidt vasketøj i mit eget tempo.

 Apropos negle, så er jeg begyndt at eksperimentere lidt med forskellige nuancer. Det giver sådan et fint udtryk og man kan jo kombinere på kryds og tværs. Jeg tror ikke jeg bliver modig nok til at køre hele regnbue-paletten igennem, som mange efterhånden får lavet, så jeg holder mig nok mest til de rosa, lyserøde og pudderfarvede nuancer.

Jeg har som nævnt nydt rigtig meget kvalitetstid med de små. Vi har været på biblioteket, besøgt mormor og morfar, været til rejsegilde, på gåture, tegnet og læst en masse bøger. Vi har planer de kommende mange weekender, så det har været dejligt bare med en rolig en af slagsen. Næste weekend skal vi blandt andet fejre Lily Sofias fødselsdag lidt på forskud for familien. To år runder hun, den lille vims. Hun er en stor underholdning i sig selv og får mig til at grine mange gange på en dag. Hun kan også være en værre rappenskralde, men jeg har lært at ignorere det lidt, og så kommer hun oftest hurtigt tilbage og vil have kys og kram.

Vi har været så heldige at få noget Lego tilsendt, og det har Carl-Emil og jeg også fået en del timer til at gå med. Det kræver stadig, at jeg bygger det med ham, men nu har han noget en alder, hvor han rent faktisk kan lege med det, der nu er bygget. Han bruger sin fantasi og laver små scenarier, og jeg elsker at sidde at observere ham, når han er fordybet i leg. Så lader jeg ham tit lege selv. Det tror jeg er sundt nok, og når de endelig underholder så selv, så skal det også udnyttes 😉 Han elsker også at klæde Lily Sofia ud, og hun makker som regel ret bare for at få lov til at være med i legen. Han bliver så stor, den lille mand. Men heldigvis ikke stor nok endnu til, at han stadig ikke har brug for en rolig stund med sin mor. Og dem holder jeg fast i så længe jeg kan <3

Jeg har været ude at løbe både fredag og lørdag. Jeg vil så gerne i gang igen, fordi det er så fleksibelt. Jeg kan løbe hvor og hvornår, jeg vil. Jeg laver også en smule hjemmetræning, for styrke er helt klart noget, som min krop trænger mest til. Men løbeturene giver mig virkelig meget energi og frisk luft til hjernen. Jeg får lige koblet af, når jeg løber afsted med en podcast i ørene. Jeg har droppet alt, hvad der hedder tid og distance. Jeg følger udelukkende min krop i forhold til, at jeg ikke presser mig selv mere, end hvad der rent faktisk er sjovt for mig. For så mister jeg hurtigt motivationen. Så det bliver løbeture, hvor jeg både går og løber – alt efter hvad jeg føler, jeg har overskud til. Så kan jeg helt sikkert hurtigt mærke, at formen bliver bedre. Jeg har ikke nogle mål med mit løb, andet end at jeg gerne vil være bedre til lige at trække en halv time ud af kalenderen med mig-tid. Og det er ikke kl. 20.30 om aftenen, for der er jeg kørt træt. Så jeg må afsted sidst på eftermiddagen en gang i ugen og så i weekenden. Det vil gøre mig godt. Og jeg føler mig ret motiveret til endelig at være på rette vej tilbage til løbeform igen.

Nu vil jeg lave et par puslespil med den største af arvingerne og slappe af, mens Simon er til tennis og Lily Sofia sover. Der er pølsehorn i ovnen til frokost, så duften har bredt sig dejligt og søndags-agtigt i hele hjemme. I morgen går vi ind i hendes sidste uge som 1-årig. Det er med så blandede følelser, at de fylder år de små. Ikke desto mindre glæder jeg mig til at fejre hende, fordi hun forstår meget mere i år end hun gjorde sidste år. Jeg har fået en halv fridag på hendes fødselsdag, så jeg kan være med til at synge for hende i vuggestuen og have en lang morgen herhjemme. Og så hente dem tidligt hjem til kakao og boller. Eller hvad de nu har lyst til. Det bliver i hvert fald en god dag.

Kan i have en rigtig dejlig søndag derude <3

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsdagsinspiration til den 2-årige