Viva Barca

Et par hårde døgn, bedring og weekend

c0da8815-9766-4c1c-bbc9-7f0e10bd82e9 Kære læsere.

Størstedelen der følger med her på bloggen følger mig nok også på min Instagramprofil. Og der har i måske også set, at vi har haft en uge i sygdommens tegn. Heldigvis kun Lily Sofia, der har været ramt af høj feber. Torsdag aften var den faldet betydeligt, så jeg tænkte helt sikkert, at vi var på vej mod bedring med hende. Desværre vågnede hun op torsdag aften en times tid efter putning. Meget ulykkelig og det stod på en del timer. Indtil midnat hvor hun overgav sig efter en gang Panodil. Natten var lang. Hun vågnede grædende hver time og skulle hjælpes til ro igen. Fredag morgen var selvfølgelig præget af træthed efter en nat, hvor hun ikke havde sovet meget, så jeg tænkte egentlig at hun ville tage sig en god lang formiddagslur. Det blev dog kun til en halv time. Og så startede det. Gråd og en tydeligvis forpint lille pige. Hun ville hverken spise eller drikke og kun sidde på min arm, hvilket heller ikke var nok til at tage smerterne, naturligvis.

Så jeg ringede til lægen og fik en akut tid selvsamme eftermiddag. Jeg måtte have de ører tjekket, fordi jeg mistænkte, at det var dem der drillede hende. Jeg følte mig magtesløs og ingenting hjalp på hendes gråd, så timerne var lange. Jeg gik med hende frem og tilbage i huset. Prøvede at svøbe, vugge og putte i barnevognen, da hun var dødtræt, men ingenting hjalp. Lægen tjekkede ørene og sagde, at hun var rød og irriteret i ørene og at det – som regnet med – nok var væske der var årsag til hendes smerter, og at jeg kunne forvente op til en måned, før det blev bedre. Ikke en specielt opløftende besked. Men der var ikke betændelsestilstand at spore, så det var jo den information, som jeg måtte tage til takke. Tage hjem med en baby, der helt sikkert havde ondt.

Bæreselen var min redning. Mine arme var helt ødelagt af at vugge og bære en 10 kilos tung baby i flere timer, men på min mave med hovedet på mit bryst faldt hun til ro og sov en god halv time. Da Carl Emil kom hjem hen på eftermiddagen hjalp det faktisk lidt på hendes humør. Fjernede måske fokus fra smerterne lidt. Det gør det tit. Hun bliver i bedre humør, når han er i nærheden. Det er ret fantastisk. Derfor er det faktisk også nemmere at have dem sammen, selvom der måske er mere arbejde og kontroverser imellem dem. Men der er også flere stunder, hvor der er ro, fordi hun observerer ham i hans leg.

Hun blev puttet ved 19.30 tiden. Efter nogle ret gode timer og lidt aftensmad. Ville slet ikke røre sin vanlige natflaske, så jeg prøvede med Panodil, lidt zoneterapi fra Katrine Birks videoguides mod både tandpine fra de begyndende små tænder og selvfølgelig øreproblemer. Hun faldt i søvn med hovedet let hævet, men der gik ikke mere end tre kvarters før hun græd igen. Og efter mange forsøg på at putte igen, endte vi med at opgive og bare tage hende med ind til os i stuen og med i seng. Det gav hende heldigvis tryghed at have os tæt på, så det var det hun skulle have. Da vi igen prøvede at putte en rigtig træt baby ved 23.30 tiden var det igen med gråd, men til sidst lykkedes det og hun sov natten i egen seng med en del opvågninger, men stadig bedre end forventet. Jeg havde forberedt mig på at skulle sidde oprejst med hende i favnen hele natten. Simon tog morgentjansen med hende, så jeg kunne blive en time længere i sengen og komme lidt til mig selv. Dødtræt. Men heldigvis stod jeg op til to glade unger. Med en god appetit, smil og ingen gråd. Fremskridt.

Simon havde formiddagsplaner, så han kørte afsted ved 8.30 tiden. Jeg var lidt nervøs ved at være alene med børnene  – gårsdagen taget i betragtning. Men det var unødvendigt, for jeg kunne putte hende nemt i barnevognen kl.9.30 og så sov hun halvanden time. Vågnede op med pludren, smil. Godt tilpas. Så det har været den bedste formiddag. Jeg har lavet puslespil, danset rundt i huset og klippet gækkebrev med Carl-Emil og mormor var også et smut forbi. Begge børn var bare søde, spiste frokost sammen og Carl-Emil lagde sig hurtigt ned og sove. Så mit humør er godt. Alt er godt. Nu skal resten af dagen bare gå med hjemmehygge, en tur på legepladsen, en romkugle til eftermiddagshyggen og en gang thaimad til aftensmad. Og er vi heldige, så bliver der ro til en film i aften og det ellers indkøbte fredagsslik, som der ikke blev spist meget af igår.

Kan i have en rigtig dejlig lørdag og weekend.

c5921dcb-7fcf-4295-9dae-afbf306fe885

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Viva Barca