En tilfældig onsdag i barselsboblen

Legetøjsanbefalinger og gaveideer

Kære læsere.

Indrømmet. Det her er nok kun interessant for dem med børn. Eller måske også hvis i skal finde en gave til et barn. Ikke desto mindre så er det lidt efterspurgt, det her med yndlingslegetøj og ideer til hvad de små kan ønske sig. Så nu har jeg samlet det hele i et indlæg. Helt baseret ud fra hvad mine børn har leget mest med og fået mest glæde af. Så kan forhåbentlig også få lidt inspiration. Når jeg nærmer mig Lily Sofias 1 års fødselsdag til maj, vil der selvfølgelig komme et dertil relateret indlæg med ønsker til hende. For jeg har et par ting på listen allerede, selvom der stadig er nogle måneder til. Det er altid en god ide at notere ønsker ned, når man kommer i tanke om det. Det gør jeg også til mig selv. For når man står og pludselig bliver bedt om en ønskeliste, så er hovedet altid tomt. Mit er i hvert fald.

4aed3831-6eae-461e-814c-b3956a33ac97For til de farverige, larmende sager. De ting som de små altså skal have. Det er ikke sjovt kun med legetøj i neutralt træ eller pudderfarver, der skal også farver, larm og lyd på.

  • En gåvogn er en ting, som man ikke rigtig kan komme udenom af en eller anden art. Vi har to. Den klassiske røde fra Brio og så fik Carl-Emil faktisk en bus-gåvogn (?!) i julegave sidste år. De ræser om kap med hver deres begge to. Han bruger den til at transportere legetøj rundt med og kører ind i døre og vægge. Av. Men brugt bliver de i hvert fald. Begge to, nu hvor Lily Sofia også har fundet ud af, hvordan man kommer rundt med sådan en med et tungt læs bøger på.
  • Stabeltårn. Det er stadig et hit for Carl-Emil. Lily Sofia bruger dem mest til at banke mod hinanden, men det er ikke desto mindre et stykke legetøj, som styrker deres finmotorik og som de kan lege med længe. Vi har forskellige slags herhjemme, som begge bliver brugt nærmest dagligt.
  • Det samme gør stabeltårn med små kasser. De kan både sættes oveni og ovenpå hinanden. Børn får bare en periode, hvor det er det største hit. At stable ting ovenpå hinanden og så vælte det igen. Og igen.
  • Den bedste legetøjsinvestering er aktivitetsbordet fra Playgro. De findes i forskellige afskygninger, men denne på billedet er den vi ejer herhjemme, og jeg får ofte spørgsmål på, hvad det er for en. Der er en masse småting, man kan pille ved, vende, dreje, spille på. Der er lyd og bevægelser, og den er generelt bare et kæmpe hit. Carl-Emil fik den i halvt års gave, og begge børn bruger den stadig. Nu primært Lily Sofia selvfølgelig. Denne og mange andre forhandles ved Toys’r’us, hvor vi også har købt vores.
  • O’ball laver ret meget forskelligt og godt legetøj. Denne hedder Wobble Bobble bold, for det er hvad den gør. Vibrerer, når man slår til den eller kaster den ned i gulvet. Den er også god til kravletræning, fordi de små ofte synes den er så spændende, at vi vil prøve at komme hen til den, når den triller væk.
  • Sidst, men bestemt ikke mindst, Dublo selvfølgelig. Vi kender det alle, men det er bare fantastisk legetøj. I lang tid. Både almindelige klodser, togvogne, bondegårdsdyr. I alle afskygninger. Det er absolut et stort hit for begge to herhjemme. Lily Sofia elsker at sidde og nulre med klodserne og pille dem fra hinanden. Vi har købt en stor pose brugt dublo, så det behøver ikke koste en formue.

7858191a-2e95-4d0c-869d-e5f2b151afff

  • Sangbogen fra Gyldendahl er også et virkelig godt ønske. Den afspiller selv masser af forskellige børnesange, som der er tekster til i bogen. Carl-Emil er utallige gange faldet i søvn med hovedet ovenpå den efter puttetid, hvor han har ligget og trykket rundt i sangene, så den kan altså også fungere som godnatsang, hvis man ikke selv gider at blive ved med at synge. Den ene sang efter den anden.
  • Apropos bøger, så er lyd og følebøger også en rigtig god ting. Både som læring og underholdning. Vi har blandt andet den på collagen, og det er uden tvivl fra den, at Carl-Emil begyndte at lære at sige dyrelyde. De findes i utallige afskygninger fra biler og traktorer til vilde dyr.
  • Puttekasser. Det er ligeledes et stykke legetøj, som styrker deres finmotorisk og kan underholde dem længe. Putte i, tage op. Forfra. Begge unger bruger det stadig.
  • En wheelybug. Vi har købt en stor mariehøne til børnene, som Carl-Emil ræser rundt på, og som Lily Sofia bruger halvt som gåvogn. De kan dreje 360 grader rundt, hvis er fordele ved dem, frem for gåvogne, der trods alt skal vendes om igen, når de vil den anden vej.

077cd078-37b6-4991-a382-4a5c0a8fbbad

Sidst, men ikke mindst, lidt til værelserne og til opbevaring af alt til legetøj, som de unægtelig får skrabet sammen i løbet af fødselsdage og juleaftner.

  • Legetøjsposen fra Müsli er et kæmpe hit. Især hvis man, som os, har meget Lego. Vi opbevarer alt i posen, og det er nemt at kaste det tilbage på tæppet og snøre posen sammen igen om aftenen. Og så er den også pæn nok til at have stående i stuen.
  • Opbevaringsposer er nærmest en nødvendighed til både børneværelser og stuen, for at man kan få ryddet op efter en legetøjseksplosion – hurtigt og nemt. De findes i så mange forskellige udgaver. I stuen har vi valgt nogle poser fra House Doctor, som er lidt mere neutrale, mens børnene har fået nogle med et børnevenligt look til værelserne. I forskellige størrelser og farver. Det gør oprydningen så meget lettere.
  • Et bord- og stolesæt er en rigtig god ide til deres værelser. Dette gav vi Carl-Emil i 2 års fødselsdagsgave og er fra Plantoys. Bordpladen kan man tegne på med kridt, og han bruger det rigtig meget til at sidde ved, når han lige trænger til en rolig stund fra lillesøster.
  • Et legekøkken, naturligvis. Vi har som mange andre købt det fra Ikea, som har en yderst rimelig pris. 700 kroner mener jeg, at det koster. Vi har så købt en masse forskellig legemad, gryder, potter og pander, og der bliver brugt meget tid i det, og det har lært Carl-Emil en masse nye ord i forbindelse med madlavningen.

Jeg håber, at det måske kunne give jer lidt idéer og inspiration. I ønskes en rigtig dejlig torsdag!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En tilfældig onsdag i barselsboblen