En søndag formiddag bag facaden

Mandagsfacts #10

f74ec96f-8579-4066-8a9c-0397905015f1
Kære læsere.

Så blev det endnu engang mandag. Denne uge er jo lidt speciel i forhold til andre normale barselsuger, fordi jeg rejser til Barcelona  på torsdag. Væk i 3,5 dag. Det er aldrig sket før, at jeg har været væk mere end et godt døgns tid, som skete for få uger siden, da jeg var i Ystad med min veninde. Pyha. Det er med blandede følelser. Selvfølgelig glæder jeg mig. Det gør jeg virkelig. Er sikker på, at det bliver en fantastisk tur med 5 skønne veninder. Men jeg har også ondt i maven, det er klart. Jeg er selvfølgelig ikke i tvivl om, at alle overlever. Men mit moderhjerte bløder allerede lidt af savnet. For det bliver stort. Og det kommer til at gøre lidt ondt. Men omvendt så er jeg sikker på, at Simon nok skal klare skærene med hjælp fra vores forældre, som bor tæt på, og som der allerede er lavet aftaler med i forhold til, at de lige kan give en hånd med med børnepasning nogle af dagene. Fredag skal Lily Sofia passes ved sin Bedste for første gang. Det er nok det, som jeg er mest spændt på. Men det går jo nok det hele.

De første dage her i ugen skal derfor gå med at få fyldt mig selv helt op til randen med børnene. Af deres duft, af deres kærlighed og selvfølgelig også af alle deres småskænderier og temperamentsudbrud, som nok skal være med til, at det trods alt bliver lidt mere udholdelig at sige farvel og sætte mig i bilen mod Kastrup torsdag ved middagstid. Det bliver med tårer i øjnene, men nu skal jeg også tage mig sammen, og i stedet for være glad for at jeg skal afsted på sådan en tur. Med masser af venindetid og snak, oplevelser, shopping, mad og vin i glasset. Sove til jeg vågner og spise lækker spansk tapas. Trave storbyen tynd i den begyndende forårstemperatur. Komme hjem igen og være fyldt op af at være ude og glæde mig til at komme hjem, hvor jeg hører til.

Nu til ugens mandagsfacts.

  • Jeg drikker meget vand. Eller jeg har en aftale med mig selv om, at jeg minimum skal drikke omkring 2,5 liter om dagen. Det har virkelig gjort underværker for min hud, sammen med nogle gode hudprodukter selvfølgelig. Jeg har en vandflaske med plads til 750 ml, så den skal der drikkes 3 styks af hver dag plus det løse. Jeg har sådan en lille vane i mit hovede om, at det er 1 flaske til morgen, 2 inden middag og så skal den sidste være drukket inden aftensmaden. Så tillader jeg mig selv at drikke en sodavand, saftevand eller et glas kakao til lidt afveksling i løbet af dagen.
  • Apropos væske så har jeg på det sidste drukket mere kaffe, end jeg måske har gjort de sidste 3 år. Og det drejer sig måske om 4-5 kopper kaffe jeg har indtaget i løbet af de seneste par måneder. Men jeg er måske ved at blive lidt mere vild med det. Det er fordi, at jeg har fået gos kaffe. Hjemme hos mine forældre eller veninder, som har en ordentlig espressomaskine, som kan servere anden end den neskaffe, som er det eneste jeg selv har i huset og ikke er særlig stor fan af. Det kan jo ikke sammenlignes de to ting. Det forstår jeg nu. Mit valg falder som regel på en cafelatte.
  • Jeg har fået fortalt, at Zara og Mango har noget billigere priser i udlandet end her i Danmark. Derfor har jeg også solgt lidt ud af gaderoben, for jeg er sikker på, at jeg kommer til at shoppe lidt. Eller meget. Både til mig og børnene, for deres børnetøj er jo også ret så fint. Jeg glæder mig til at købe lidt fine forårsting med hjem.
  • Jeg er lidt i tvivl om det her med wifi i udlandet. Det er nemlig ikke gratis ved telmore, hvor jeg har abonnement. Men der står at jeg har 6 GB af mit totale abonnement til at bruge udenlands. Hvordan hulen ser og styrer man det? Jeg er virkelig ikke interesseret i at få en kæmpe regning bagefter. Så hellere bare slå det hele fra, som jeg egentlig altid gør, når jeg krydser landets grænser.
  • Jeg kan nok ikke beskrive, hvor glad jeg til gengæld er for facetime i det her tilfælde. Så jeg stadig kan ringe og sige godmorgen og godnat til mine små guldklumper – og Simon selvfølgelig også. Vi bruger faktisk facetime en del til også lige at ringe til bedsteforældrene om aftenen i hverdagene indimellem. Det er altid på Carl-Emils initiativ, men han kan holde koncentrationen i cirka et halvt minut foran skærmen, og så er han smuttet. Så kan mig og min mor jo lige sludre videre under fire øjne bagefter.
  • Jeg er (også) en af dem, der glæder mig til forår. Hvis der er noget, som jeg savner, så er det at være udenfor i vores have. Uden at skulle fryse og pakkes ind i flere lag tøj. Og især at kunne tage børnene med ud i vores lille legetårn, gynge, sandkasse og det legehus, som Simon lige har bygget færdig til dem. Det bliver en dejlig sommer. Vi skal bare skynde os hjem fra arbejde og vuggestue og så bruge resten af eftermiddagen udenfor, aftensmaden skal grilles på terassen og på de helt varme sommeraftner kan børnene rende rundt i bare numser i badebassinet.
  • Apropos det her med varme og sommer, så har vores sommerferie været det helt store samtaleemne de seneste par uger. For vi kom lige pludselig til at overveje en kør-selv ferie til Italien en uges tid. 16 timer. Leje et mobilehome dernede og bo på samme plads som nogle venner, der er dernede i samme tidsrum. Simon mente, at vi kunne tage turen derned i et stræk kun med enkelte pauser og så tage en overnatning på hjemvejen. Min søde mand var helt hooked på ideen. Jeg var noget mere betænkelig, og jeg var nødt til at forholde mig til, at det altså er to små børn, vi kører afsted med. Og 16 timer er virkelig lang tid for dem at skulle sidde on/off i en bil og autostol. Og når det samtidig kun ville give os en uge i de sydlige egne, så ved jeg at jeg alligevel ikke når at komme helt ned i gear, før turen går hjemad igen. Hvad tænker i? Har i erfaring med at køre afsted på ferie sydpå med en på 1 og 2,5? Anyways, så har jeg fået stillet lidt for mange skræmmescenarier op, så Simon har også trukket lidt i land. Vi finder på noget andet. Jeg har luftet Norge og fx en tur til Berlin. Kortet køreturene ret langt ned til destinationerne. Jeg tror, at vi venter med flyveturen til den rejse vi planlægger i januar/februar som nok går til Thailand. Sommer i Danmark er også fantastisk, det eneste er bare, at vejret er så utilregneligt, hvis man gerne vil have lidt varme. Men måske ender det med en dejligt ferie i gode, gamle Danmark. Vi har ferie i uge 28 og 29. Sig endelig til hvis i har gode ideer til ferie med små børn. Det er trods alt det første år, hvor jeg føler, at vi rent faktisk kan få noget ud af det med begge børn. Sidst år stod den på nogle dage i sommerhus, men der var Lily Sofia så lille, så det hele var med en vis portion spænding, fordi hun ikke var så stor fan af køreture og barnevogn på det tidspunkt.
  • Jeg har planer om, at jeg skal have lavet en lille overlevelseskurv til Simon. Til de dage jeg er væk. For der er absolut ikke noget værre end at huset er tomt for chokolade og slik, når børnene sover, og man så ikke kan køre nogle steder. Så den skal fyldes op med gode sager, et par colaer og Red Bull. Chokolade, slik, chips og nødder. Og så skal jeg vist have købt nogle gode specialøl til ham. Det ved jeg, at han godt kan lide, og så kan han åbne sig sådan en om aftenen, når han har klaret endnu en aften. Alene.
  • Carl-Emil har faktisk sovet lur i sin seng indenfor den sidste 1,5 uges tid. Primært på grund af, at det har været så koldt, at Lily Sofia ikke har kunne undvære soveposen. Og han sover egentlig bare, hvor man lægger ham. Men egentlig var han også ved at være for lang til den. Det betyder så også, at vi nok indenfor kort tid kan skille os af med et af vores 4 køretøjer. Den ekstra barnevogn, som vi købte før Lily Sofias ankomst. Det bliver nu dejligt. For selvom vi har en stor garage, så fylder det altså meget derude!
  • I lørdags slog jeg et smut forbi den lokale genbrug. Jeg ville købe et par legetøjsbiler til den halvsløje mindstemand. Jeg købte 3 biler, en ny bog om Morten Skildpadde, ja, et nyt vendespil, en puttekasse fra krea og 3 stykker termotøj. For 70 kroner! Kæmpe scoop. Især termotøjet. Det var et sæt til Carl Emil og et par bukser til Lily Sofia i virkelig fin stand. 3 stykker børnetøj for 20 kroner er åbenbart deres faste pris. Jeg må vist forbi noget oftere.

Kan i have en rigtig dejlig mandag derude. Jeg vil bruge min på at kysse mine små lidt ekstra, måske få fyldt fryseren op med lidt nemme snacks til de små og ud og gå en tur med barnevognen. Den sidste barselstid må nydes.

e6f19040-b4fa-4371-a4b7-780d50f2aaf4

2 kommentarer

  • Channe

    Hej søde Mette.

    Vi var på kør-selv-ferie i 14 dage i Italien med Elliot sidste år.
    Jeg vil uden tvivl gøre det igen – men ikke for en uge. Det er simpelthen for langt at køre for en uge.
    Med det sagt, så skal der gøres nogle ændringer i forhold til sidste år, hvor vi fulgtes med nogle venner, hvis børn er store nok til at kunne klare en så lang tur med en ipad og en tisse-pause eller 3.

    Vi vil tage en overnatning både derned og hjem igen, holde mange pauser på de tankstationer med legeplads til børnene, så de rigtig kan bevæge sig, for som du selv skriver, så er det virkelig ikke lykken for de små, at sidde så længe i en varm autostol.
    Snacks, ipad, tålmodighed og aircondition – det er opskriften på en god kør-selv-ferie, hvis du spørger os.

    Jeg kan kun anbefale det – især med den alder, som både dine og mine børn er i.
    Kh Channe

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette

      Hej søde Channe.
      Tusind tak for dine gode råd. Og jeg er nemlig helt enig med dig, en uge er virkelig for kort tid i forhold til så lang en køretur. Det har jeg også sagt til Simon. Men jeg er glad for at du kan anbefale det i forhold til børnenes alder. Det er nok også bare at kaste sig ud i det 😉
      KH. Mette

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En søndag formiddag bag facaden