Den der lykkefølelse

Når man vælger sig selv

Glædelig fredag.

Solen skinner og det er virkelig varmt i dag. Igen i dag. Dette indlæg bliver skrevet fra solstolen på terassen. Bare et lille indlæg inden weekenden.

Jeg har holdt fri fra arbejde i dag. Jeg har valgt at prioritere lidt alenetid til praktikaliteter og gøremål frem for at holde mine børn hjemme fra vuggestue. Er det egoistisk? Ja og nej, er vel mit svar til det. For jeg trængte virkelig til lige at have lidt tid til at ordne ting i dagtimerne, mens jeg havde frie hænder. Ellers drøner jeg rundt hver aften, og fjernsynsprogrammer har jeg faktisk ikke set siden jeg startede på arbejde. Det tror jeg virkelig ikke. Havde jeg holdt børnene hjemme, ville disse gøremål enten blive en stressende pligt eller en tanke i baghovedet om, at det på et eller andet tidspunkt skulle gøres. Tøjvask sker dagligt, så det er mere indkøb, rengøring og så forberedelserne til venindefødselsdag i morgen. Og så bare at kunne sætte mig udenfor i solen og nyde min frokost og en god bog. Jeg tror at det gør mig til en bedre mor, når jeg så henter mine børn. Jeg er mere ladet op og mere afslappet. Og så kommer det jo på en måde også dem til gavn, hvis man skal vende den om. Nu kan vi bare hygge os, gøre hvad vi har lyst til og nyde vejret i haven. Med en nærværende mig, en nærværende mor.

Til en vis grad kan jeg tilsidesætte praktiske gøremål. Men pludselig trænger huset til en overhaling og det er bare dejligt at kunne have det gjort inden weekenden starter. Ellers er jeg helt sikkert typen som stresser over det og ikke kan slappe af, før det er ordnet. Rod kan jeg godt klare, skidt og støv – knap så meget. Som regel gør jeg rent hver lørdag formiddag. Ellers en hverdagsaften. Men denne uges aftentid har været virkelig sparsom, fordi Carl Emil har sovet sent og Simon har ikke været så meget hjemme. På mandag drager han afsted til Sjælland for at arbejde, så der er jeg også alene hjemme med dem. Det er stadig en mundfuld. Det skal jeg være den første til at indrømme. Der er få rolige stunder og jeg kigger tit på uret på de dage og aftner. Jeg føler også en vis form for selvtilfredshed, når de har fået mad, bad og er blevet puttet uden det store ståhej. Så giver jeg mig selv et klap på skulderen og puster ud. Respekt til alle der der går hjemme med flere børn hver dag eller har en mand, der ofte er væk. Det er sgu sejt!

Nå, men derfor har jeg nydt dagen i mit eget selvskab. Tænkt på børnene tusind gange og kigget på uret ligeså mange gange, fordi jeg selvfølgelig også glæder mig til at få dem hjem til mig, når det hele lige passer med at de begge er oppe fra lur. Så skal vi holde weekend. Plaske i vand. Spise is og et af de nybagte pølsehorn. Bare være sammen. Det bliver dejligt.

Kan i have en dejlig fredag og ikke mindst weekend.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den der lykkefølelse