Turen til Thailand og den der flyvetur

The Sands, Khao Lak – en lille rejsedagbog


Godaften kære læsere.

Klokken nærmer sig 23.30 her i Thailand. Lily Sofia er først lige faldet i søvn og Carl-Emil ligger her ved siden af mig med ipaden. Vi er nødt til at se håndboldfinalen, så jeg kan passende skrive et lille indlæg til jer om vores første dage her i Khao Lak. Vi skal være i Khao Lak alle 14 dage – dog bo 3 forskellige steder, så vi på den måde får lidt luftforandring. Vi kunne også have valgt at rejse rundt på nogle forskellige øer, men i stedet for at vi bruger tid på at rejse til nye øer og andre strande, pakke alt ned og ud igen, så har vi valgt det på den her måde – hvor vi i stedet bare dropper al den transport med to små børn, som jo i princippet er ret ligeglade med, hvor vi er. Bare de kan bade og spise is. Og vi kan være sammen i vores lille familie, som jo i bund og grund er det vi skal.

Stedet vi bor på hedder The Sands. Og det er en kæmpe anbefaling jeg kan sende afsted til det. Det er virkelig børnevenligt med stort vandparadis, legeplads og et virkelig stort indendørs legerum med boldrum, bibliotek, tumlerum og så er der en afskilt voksenafdeling med stor pool og rolige omgivelser nærmere stranden, hvis man er mere til det. Det er et stor resort og det er virkelig dejligt her. Så rent at man næsten ikke tror, at de laver meget andet end at gøre. Så sødt personale, god mad og så ligger det 5-10 km gang til Khao Lak centrum, hvor vi går ind og spiser hver aften. Der er alt hvad man har brug for af små butikker, frugtboder, 7-eleven og supermarkeder, massage og skønhedsklinikker, laundry service osv. Vi har lige fået vasket første hold tøj, så vi tager det lidt hen ad vejen. Børnene bliver jo virkelig beskidte 😉 Det koster 10 kroner pr kilo at vaske tøjet og vi kan afhente det sirligt lagt sammen dagen efter. Jeg skal have vasket mest muligt, inden vi tager hjem, så vi  bare kan ligge det meste direkte tilbage i skabet.

Vi spiser morgenmad her på hotellet. En stor og lækker morgenbuffet. Det er tydeligt, at mange børnefamilie tager hertil. Vi mærker det ikke så meget, fordi vi selv har børn. Der er det kun dejligt, at man ikke tiltrækker sig unødvendigt med opmærksomhed, når børnene får et føl over et eller andet. Derudover har vi bestilt et såkaldt ‘Deluxe’ værelse med afgang til egen pool, som er virkelig dejligt. Det er der mange fordele ved. For det første er værelset delt i to sektioner uden badeværelset. Det er delt med skydelåger, så der er et stort soveværelse og så er der et rum hvor der er en slå-ud sovesofa også og hvor tremmesengen kan stå. Carl Emil har dog kun sovet imellem os alle dage, og selvom det ikke gør nattesøvnen særlig god, så er det nok sådan det bliver ved med at være hernede 😉 Men så kan vi skærme af, når Lily Sofia sover i tremmesengen og vi stadig ligger og ser fjernsyn.

Jeg tror, at vi alle har været lidt ramt af jetlag. Carl Emil plasker i vand hele dagen, så to aftner er han faldet i søvn på vej ud at spise ved 18 tiden og vågnet 1-2 timer senere og derfor først sovet igen omkring kl.1 om natten. Vi kan sagtens sove imens, han vækker os bare hvis vi skal se noget på ipaden 😉 Men så har han sovet indtil kl.10 hvor jeg har vækket ham og hans far. Lily Sofia er vist heller ikke stået op før klokken 9 hver dag. Hun sover til gengæld virkelig uroligt og er vågen mange gange indtil kl.2-3 stykker om natten, så jeg mistænker lidt jetlag. Men mon ikke vi er ovre det snart.

Nå, men vi har så egen terrasse med udgang til en lang pool ude for værelset. Der er selvfølgelig en sikker låge for, så vi ikke skal bekymre os om at børnene er på terrassen. Den ligger i skygge hele dagen, så det er dejligt. Vi har sol på poolen om formiddagen, så fordi vi er stået så sent op og først har spist morgenmad omkring kl.10, så har vi taget en lille times tid ‘hjemme’ og badet for os selv, før vi har pakket samme  og gået mod poolområdet, som ligger lige på den anden side af vores værelse.

Lily Sofia har været lidt en drønnert at putte til lur. Jeg kan simpelthen  ikke trille hende i søvn i klapvognen, så det er endt med at være i mine arme at jeg har vugget hende, og så har hun sovet enten i klapvognen mens vi har ligget ved poolen eller i sengen på værelset for lige at køle ned. Det har fungeret fint og hun har sovet godt – mellem 2-3 timer. Nogle dage lidt sen lur, så derfor sover hun som regel også først ved 22-23 tiden om aftenen. Men hellere sent i seng og sent op. Så kan vi også være lidt længere ude om aftenen 🙂

Der ligger en privat strand til hotellet, men ingen bruger den så meget udover til at bade i. Det er ikke den lækreste strand jeg har set her i Thailand, men den er fin, vandet er dejligt og vigtigst – så er den virkelig rolig og ingen sælgere, elefanter eller lignende kommer travene og forstyrrer feriefreden. Børnene er dog mere til poolen, og der kan vi også lidt bedre beskytte dem mod solen under parasollen, så vi har kun været på stranden for at finde muslingeskaller og bade en enkelt gang. I morgen har vi dog snakket om at vi skal have bygget det sandslot!

Vi har spist både thai og italiensk oppe i byen. Der ligger to gode Italienske restauranter i Khao Lak – Bella Italia, som laver virkelig gode pizzaer og Little Italy, som laver en god hjemmelavet ravioli. Det er lidt rart med lidt afveksling fra spicy thaimad og italiensk er jo bare et hit for især børnene. Carl Emil spiser dog næsten ingenting. Snakker sig lidt gennem dagen. Lily Sofia nyder dog at være ude på restauranter hver aften med forskellig mad, som hun gladeligt spiser. Forskellighed, i ved 😉 Jeg gider dog ikke at gå op i det. Tilbyder dem løbende en masse væske, vi handler lidt forskelligt frugt, nødder, kiks og chips som vi har med til poolen, og så har vi bananer og yoghurt i køleskabet på værelset. Jeg har også stadig lidt hjemmebragte smoothies, rosinepakker osv med. 7-9-13 – maverne er stadig ok. Men derudover er der jo masser af lækker thaimad over det hele. Fried rice, clubsandwich eller pad thai er min foretrukne frokostmenu. Og apropos fried – så er deres fried icecream også fantastisk at hapse med på vejen i en af de små isboder på gaden, når man tulrer rundt i de ujævne gader. Vi har dobbeltklapvogn med, og den er uundværlig for os med to små børn. Ikke praktisk, for den fylder jo lidt og skal bugseres lidt rundt. Men vi har til gengæld altid plads til alting i den. Både sovende børn, oppakning og så slipper vi for at tage taxa op til byen og til at bære trætte børn rundt.

De første dage her har vi egentlig bare haft brug for at afklimatisere og komme lidt ned i gear, men så tror jeg også vi skal afsted på et par små ture og se lidt af Khao Lak. Der ligger blandt andet et natur reservat i nærheden og et par Bounty strande, som vi måske slår et slag forbi hen ad vejen. I morgen er de eneste planer vist bare at vi vil gå en tur op i byen til frokost og få en af deres hjemmelavede smoothies og en sandwich og ellers.. Ingenting. Det er så dejligt! Vi kan gøre lige som vi vil. Vi har stadig 10 dage tilbage i Thailand, og selvom jeg ved at det går stærkt, så føler jeg alligevel at det er rigtig mange dage endnu. Jeg suger det hele ud af det og er helt sikkert klar til hverdagen igen bagefter.

Varme hilsner fra ferieland <3

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Turen til Thailand og den der flyvetur