Long time no see - en lille livsupdate

Den søde juletid

Godaften kære læsere.

Første dag i juleferien lakker mod enden. En stille og rolig en af slagsen fortsat i forsøget på at komme i lidt mere julestemning. Jeg ved ikke helt, hvordan det går. I slutningen af november var jeg i julestemning, men da vi ramte december var det lidt som om, at der var så mange ting at tage sig af, og den ene dag har taget den anden. Og så sidder jeg nu her. To dage før juleaften og måske at jeg må erkende, at det at komme i den helt rigtige julestemning ikke kommer til at ske. Måske søger jeg noget, som heller ikke er nødvendigt. Men jeg vil jo bare gerne. Mærke den der helt varme fornemmelse af, at det hele bare føles hyggeligt og godt. Julet og kærligt. Jeg mærker den i splitsekunder, men jeg tror egentlig at jeg prøver for meget. Måske jeg bare skal læne mig tilbage nu. Bare nyde de her fridage, som vi får og har sammen. Det er helt sikkert den rigtige måde at gøre det på.

I morges tog jeg dynen og Lily Sofia med ind i sofaen og puttede, mens drengene vågnede op inde i sengen. Carl-Emil havde sneget sig ind til os i nat, hvilket han egentlig gør jævnligt. Nogle nætter med ham i sengen er ok, men i nat vågnede jeg op flere gange med hans lille tunge hovede på mit bryst, min skulder og på min mave. Han lå helt på tværs, for Simon proklamerede samme nattemosleri her til morgen. Bare med Carl-Emils fødder som et forstyrrende element i nattesøvnen. Så jeg fik ikke sovet så godt og sammenhængene. Men ikke desto mindre var denne mørke morgen med regnvejsdråber på ruden, tændte stearinlys og lidt jule-tv en ret perfekt måde at starte vores lille ferie sammen på. Der følte jeg mig glad ned i maven.

Ellers er dagen gået med at få bagt en del pebernødder og brunkager, som vi skal bringe med til juleaften på mandag hos mine forældre. Der har kørt et par maskiner vasketøj, ryddet lidt op. Vi har spillet spil, nusset rundt i nattøj, og Lily Sofia sov en tiltrængt lang lur, efter hun har haft lidt maveinfluenza igår, som hun heldigvis er ret hurtigt ovre – udover lidt ekstra træthed og pylren og nedsat appetit. Så har vi været ude og fælde juletræ med Simons familie i kolonihaven, spist lune boller med tandsmør og varm kakao, mens børnene rendte rundt udenfor med fætrene på trampolinen. Så vendte vi snuden hjemad. Men tro trætte børn. Især Carl-Emil har været lidt mærket af, at han kom sent i seng igår, men han er umulig at få til at sove en lur mere. Jeg ville virkelig gerne have ham til at sove lidt på mandag, hvor han helt sikkert skal være sent oppe. Måske jeg kan gå en tur med ham i klapvognene pakket godt ind i en dyne i håbet om, at han vil lukke øjnene lidt. Men jeg tvivler. Humøret er bare bedre, når han får en lille lur.

Her til aften har vi bare hygget os, leget at vi skulle på ferie. Pakket tasker med legetøj og fløjet rundt på et tæppe i stuen og køkkenet. Lily Sofia som Carl-Emils trofaste følger, og Carl-Emil som styremanden i al leg. Han er ved at være meget bestemmende i deres leg og kan godt have lidt svært ved også at give plads til sin lillesøster. Hun har dog bare sin egen mening og sig eget – til tider – ret store temperament, så det kan ende i nogle kampe. Slåskampe faktisk. Det er lige dele komisk og voldsomt, når sådan to størrelser laver brydekamp over en legoklods, fordi de begge vil have den røde. Som der egentlig er 37 andre af. Men i ved – det skal lige præcis være den, som den anden står med 😉

Havregrød, klatkager og frugt var aftensmaden. Jeg fik mig lidt grøntsager og falafler on the side, fordi jeg næsten synes jeg lever af havregrød og risengrød, brunkager og juleslik de her dage. Så jeg måtte lige give min krop lidt mere nærende mad, inden vi fortsætter hvor vi slap i morgen. Der står den nemlig på risengrød – traditionen tro – ved svigerfamilien og juletræspyntning. Og hey, så skal vi have sat vinduer og døre i orangeriet i morgen også. Det glæder jeg mig til! Jeg skal selvfølgelig bare agere mor og barnepige og servere frokost og kolde eller varme drikker til de søde håndværkervenner, der kommer og hjælper til på sådan en lillejuleaftensdag. Jeg glæder mig rigtig meget til at få udhvidet stuearealet og få en lille tilbygning på huset. Det bliver godt!

Nu vil jeg få skrevet lidt herinde på bloggen. Et par indlæg er i støbeskeen, og jeg har været lidt sløj til det her på det sidste. Simon er ikke hjemme, så jeg har sat julebagedysten på skærmen, lavet mig en lille skål slik og vil bare sidde her. Slappe af, nyde. Bare være. Kan i have en rigtig dejlig aften <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Long time no see - en lille livsupdate