En lille getaway og en håndlæsning

Smoothies som morgenmad

I al min nedskæring af sukker har jeg til morgenmad skiftet mellem havregrød med bær og mandler eller også har jeg lavet en smoothie, som jeg tager med mig i bilen og nyder på farten. Børnene får ofte også lige et lille glas til morgenmaden, og så tager jeg resten med i en termokop. Morgenmaden har altid været rigtig vigtig for mig, og jeg er en af dem, der er sulten nærmest når jeg slår øjnene op. Det ved jeg godt ikke er gældende for alle, men jeg tror at de fleste kan klemme en lækker, frisk smoothie ned, og lidt er bedre end ingenting.

Det jeg lægger vægt på, når smoothies skal udgøre er morgenmåltid er, at de indeholder lidt ‘gods’. Noget der kan holde mig mæt, og så selvfølgelig giver mig nogle gode vitaminer og næringsstoffer. Jeg bruger fx næsten altid en hel avokado. Både fordi den gør en smoothie virkelig lækker cremet, men også fordi den indeholder nogle sunde fedtstoffer.

Nu ville jeg lige dele et par hjemmelavede smoothie-opskrifter, som jeg laver om morgenen for tiden. Som oftest lidt på slump og ud fra hvad jeg har i køleskab og fryser, men nu prøver jeg at sætte lidt mål på, så i måske bedre kan lave dem. Denne mængde svarer virker til 1,5 stort glas smoothie til mit selv og et par små glas til børnene. Det kan være en god ide at tilsætte 1 tsk fedtstof, når det udgør et måltid og ikke indeholder andet end frugt og grønt (avokado er fint). Det kan fx være kokosolie. Ellers blender jeg ind i mellem lidt mandler til min smoothie. De kan stå i blød i vand natten over, så de er knap så hårde.

 

MANGO/BANAN/AVOKADO

1 mango eller et par dl manotern fra frost

1 banan (oftest lader jeg bananer modne og så brækker jeg dem i stykker og putter dem i fryseren)

1 avokado

2 dl soyamælk med calcium og vanilje (Lige nu bruger jeg den fra Naturli’) I kan også bruge alm mælk, mandelmælk eller hvad i er mest til.

Eventuelt lidt isterninger.

 

JORDBÆR/BROCOLLI/HAVREGRYN

En stor håndfuld jordbær

1 banan

6-7 stykker frossen brocolli

1 dl havregryn

2 dl soyamælk eller andet væske.

Lidt vaniljepulver

 

GRØNKÅL/BLÅBÆR/BANAN

En god håndfuld grønkål (jeg bruger frossen)

1 banan

En god håndfuld blåbær

Lidt havregryn (du kan ikke smage det, men det giver gode fibre og mere mæthed)

Saften fra 1/2 citron

1 tsk acaciehonning

 

GRØN SMOOTHIE

1 banan

1 avokado

1 håndfuld frossen spinat

1 håndfuld frossen brocolli

lidt lime/citronsaft

Vaniljepulver

lidt friskrevet ingefær

2 dl soya- eller mælkeprodukt. (Mælk, yoghurt)

Eventuelt lidt vand for konsistens

 

Ha en dejlig mandag!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En lille getaway og en håndlæsning